Prajitura cremoasa cu mango, un deliciu pentru oricine

1
De Ioana Marosan
5 sept. 2019

Daca iti place mango si adori deserturile care au la baza acest fruct exotic, atunci reteta de prajitura cremoasa cu mango trebuie neaparat incercata. 

In combinatie cu frisca proaspata si biscutii de graham, fructul de mango poate sa se transforme intr-un desert de-a dreptul delicios. Nu numai ca il faci simplu, dar va fi exact pe gustul tau.

Ingrediente pentru prajitura cremoasa cu mango:
Pentru crusta:

-12 biscuiti de graham, maruntiti fin;

-80 gr de zahar granulat;

Bilute energizante cu mango

-6 linguri de unt topit;

Pentru umplutura:

-4 galbenusuri de ou;

-180 gr piure de mango;

-1 cutie de lapte condensat;

-2 linguri de suc de limeta.

Pentru toppingul de frisca:

-480 ml smantana pentru frisca;

-80 gr zahar granulat;

-120 gr de fulgi de cocos copti, neindulciti.

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius. Se ia un castron mare in care se amesteca biscuitii de graham, 80 de grame de zahar si untul, pana cand se omogenizeaza. Se pune amestecul intr-o tava de copt cu latura de 20 cm si se apasa bine pe fundul acesteia, pana cand se obtine o baza nivelata. Se coace timp de 8-10 minute, pana cand incepe sa se rumeneasca usor. Se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca complet. Se reduce temperatura cuptorului la 160 de grade Celsius.

Paste umplute cu ratatouille, o reteta simpla si gustoasa

Se ia un alt caston in care se amesteca cu mixerul de mana galbenusurile de ou tip de 3-4 minute. Se adauga laptele condensat si se mai amesteca inca 2 minute. Se pune piureul de mango si sucul de lime si se amesteca pana cand se omogenizeaza. 

Amestecul se toarna uniform peste crusta racita si se da la cuptor timp de 25-30 de minute. Se poate scoate dupa ce mijlocul compozitiei s-a intarit. Se scoate si se lasa timp de 1 ora ca sa se raceasca complet, apoi se acopera si se da la frigider.

Inainte de servire se prepara toppingul de frisca. Se amesteca toate ingredientele cu mixerul de bucatarie pana cand compozitia incepe sa formeze varfuri. Se distribuie uniform pe deasupra prajiturii. Se presara cu fulgi de cocos copti.

Foto: Shutterstock.com