Reteta lui Alain Ducasse pentru friptura de vita in unt

1
De Ioana Marosan
23 apr. 2019

Propunerea de astazi se bazeaza pe reteta lui Alain Ducasse pentru friptura de vita in unt. Este un preparat foarte aromat datorita amestecului de unt, cimbru, rozmarin si usturoi folosit in timpul procesului de gatire.

Alain Ducasse este un cunoscut bucatar-sef de origine franceza, restaurantele si retetele sale fiind apreciate in intreaga Europa si nu numai. Este considerat unul dintre cei mai buni bucatari ai momentului, iar preparatele sale sunt la loc de cinste in toate ghidurile culinare.

Chiftelute de curcan in stil asiatic – cu un sos delicios dulce-acrisor

Reteta lui Alain Ducasse pentru friptura de vita in unt se face relativ usor si este suficienta pentru o cina in 4, alaturi de o salata de cruditati si o garnitura de legume la aburi. 

Ingrediente pentru reteta lui Alain Ducasse pentru friptura de vita in unt:

-2 antricoturi de vita cu tot cu os (in jur de 700 de gr fiecare);

-sare;

-piper negru, proaspat rasnit;

-2 linguri de ulei de canola;

-4 linguri de unt nesarat;

-4 crengute de cimbru;

-3 catei de usturoi;

-1 crenguta de rozmarin.

Mod de preparare:

Carnea se scoate din frigider si se lasa sa stea la temperatura camerei 30 de minute, inainte de a fi gatita. Se asezoneaza pe toate partile cu sare si piper negru.

Paste fettuccine cu creveti, invaluite cu un sos delicios din ardei copti

Intr-o tigaie mare de fonta se pune uleiul de canola la incalzit. Cand este pregatit, se pun cele 2 antricoturi de vita. Se gatesc la foc mare timp de 5 minute, pana cand capata o crusta maronie pe partea de jos. Se intorc pe cealalta parte si apoi se adauga untul, cimbrul, usturoiul si rozmarinul. Se gateste in continuare la foc mare, stropind cele 2 antricoturi cu amestecul de unt topit, usturoi si ierburi aromatice.

Se gatesc timp de 5-7 minute, pana cand sunt facute mediu-in sange. Se scot din tigaie si se lasa sa se odihneasca timp de cel putin 10 minute, inainte de a le taia. Se separa mai intai osul de carne, apoi se feliaza carnea de-a lungul muschiului si se serveste.

Foto: Shutterstock.com