Reteta lui Jamie Oliver pentru pesto de mazare: Noul tau sos favorit pentru paste!

Avatar1
De Irina Constantin
6 iun. 2020

Pesto este unul dintre cele mai gustoase si cele mai versatile sosuri pentru paste. Ce zici de o varianta super sanatoasa, pe baza de mazare?

Sosul pesto din busuioc este celebru in toata lumea si poate fi folosit atat pentru paste si bruschette, cat si pentru alte preparate delicioase. Dar ce zici de o varianta noua si fresh, cu un gust surprinzator?

Cel mai bun pesto de migdale cu busuioc. E perfect pentru bruschete

Daca nu ai incercat niciodata pesto de mazare, este timpul sa ii acorzi o sansa. Arata la fel ca sosul pesto din busuioc sau leurda, dar aduce cu sine beneficiile uriase ale mazarei si o aroma unica.

Iata cum poti prepara cel mai bun pesto de mazare, dupar reteta lui Jamie Oliver!

Ingrediente necesare pentru doua portii:
  • 100 grame mazare proaspata sau congelata;
  • Un catel mic de usturoi;
  • Cateva frunze de busuioc sau menta;
  • 30 grame muguri de pin;
  • 30 grame parmezan sau alta branza tare;
  • Ulei de masline extravirgin;
  • Sare si piper.
Modul de preparare:

Pentru ca mazarea sa isi pastreze culoarea si consistenta fresh, gateste-o prin blansare. Pregateste o oala mica, umple-o cu apa si las-o sa fiarba. Cand a ajuns la punctul de fierbere, pune mazarea proaspata sau congelata in apa si las-o sa se gateasca timp de 2-3 minute.

Spaghete cu pesto de leurda, ingredientul secret al sezonului

Cand scoti mazarea din oala, trece-o printr-un jet cu apa foarte rece si las-o in strecuratoare pana la pasul urmator.

Curata usturoiul si zdrobeste-l intr-un mojar. Freaca-l cu un varf de cutit de sare, apoi adauga frunzele de menta sau busuioc si mugurii de pin. Zdorbeste totul impreuna, pana cand aromele se intrepatrund. Daca nu ai un mojar, poti folosi un robot de bucatarie sau un blender cu lama in forma de S.

Adauga in mojar sau blender mazarea racita si marunteste-o pana ajungi la consistenta dorita. Unele persoane prefera un pesto mai fin, iar altele adora unul mai „chunky”.

 

La final, amesteca parmezanul ras in pesto si adauga 1-2 linguri de ulei de masline, pana cand obtii consistenta preferata. Gusta rezultatul si mai adauga sare si piper, dupa gust.

Serveste pesto de mazare alaturi de pastele pe care le-ai fiert conform instructiunilor de pe ambalaj (de preferat, al dente).

Paste caprese la cuptor, invaluite in pesto delicios

Extra sfat: Pastreaza cateva linguri de apa in care au fiert pastele. Incalzeste pesto de mazare in tigaie, adauga pastele fierte si lingurile de apa. Acestea vor lega sosul mai bine si, astfel, vei obtine o portie de paste satioase, gustoase si cremoase!

Alte variante versatile

Daca te-ai plictisit de paste, poti folosi pesto de mazare si pe post de sos insotitor in preparatele pe baza de somon sau alte tipuri de peste. Va oferi mancarii acel ceva inedit si neasteptat!

Poti intinde pesto de mazare si pe paine gatita in cuptor si stropita cu putin ulei de masline. Adauga cateva felii de mozzarella proaspata, cateva felii de rosii si vei obtine cele mai gustoase bruschette pe care le-ai mancat pana acum.

Daca vrei, poti include cateva lingurite de pesto si pe pizza facuta in casa, alaturi de mozzarella de bivolita si cateva frunze de busuioc fresh. Rezultatul este o explozie de gust!

Foto: Instagram/@kleinelundgrossel