Reteta toamnei: Negresa cu dovleac, ciocolata neagra si nuci

Avatar1
De Irina Constantin
20 oct. 2020

Ce ai spune de un brownie delicios, plin de ciocolata si fara pic de zahar sau gluten?

Da, este adevarat! Poti pregati o negresa cu dovleac perfecta, fara zahar rafinat sau gluten. Are aroma specifica toamnei, decadenta ciocolatei intense si o textura crocanta perfecta, datorita nucilor.

Pumpkin Spice Latte: Reteta simpla pentru cea mai aromata bautura de sezon

Daca deja ai pofta de un desert cald, delicios si numai bun pentru cafeaua de dimineata, prepara acest brownie minunat, pe care il poti pregati in cel mai scurt timp, cu un singur castron, o lingura si o tava!

Reteta ideala de negresa cu dovleac: Fara zahar si fara gluten

Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 255 g piure de dovleac
  • 150 ml sirop de artar
  • 130 g unt de migdale sau de arahide
  • 20 ml ulei de cocos
  • O lingura esenta de vanilie
  • 50 g cacao
  • O lingurita de praf de copt
  • 60 g faina de ovaz
  • 50 g nuci romanesti
  • 45 g banuti de ciocolata neagra
  • Un praf de sare
Cum se prepara negresa cu dovleac si nuci?

Daca nu ai gasit piure de dovleac deja preparat, il poti face chiar tu, acasa. Taie dovleacul in jumatati sau sferturi, in functie de marime. Unge miezul cu putin ulei si pune bucatile de dovleac in tava, pe o hartie de copt, cu coaja in sus. Lasa-le la copt timp de 20-30 de minute sau pana cand poti infige cu usurinta o furculita in ele.

Cand sunt gata, opreste cuptorul si acopera dovleacul cu hartia de copt pentru cinci minute. Apoi, indeparteaza-i coaja si cantareste 225 de grame. Paseaza dovleacul cu o furculita sau introdu-l in blender, pentru un rezultat mai rapid.

Peste dovleacul pasat, adauga esenta de vanilie, untul de nuci, siropul de artar si uleiul de cocos. Amesteca foarte bine, pana cand toate ingredientele se omogenizeaza. Daca nu ai sirop de artar, poti folosi sirop de agave sau chiar miere.

Budinca de ovaz la cuptor, cu banane si scortisoara: Micul dejun perfect pentru dimineti racoroase