Salata de vara cu halloumi si capsune, o combinatie surprinzatoare si plina de savoare

1
De Irina Constantin
3 iul. 2021

Toata lumea recomanda consumul de salate reci, pline de legume si ingrediente nutritive, care sa hraneasca si sa racoreasca trupul pe timpul verii.

Daca te-ai plictisit de salatele clasice, cu rosii, castraveti si ardei gras, poate ca a venit timpul sa incerci ceva nou. Iata o salata care nu este doar o garnitura, ci poate reprezenta felul principal la orice pranz sau cina de vara.

Salata de vara cu halloumi, capsune si alte ingrediente interesante si pline de savoare va deveni, in scurt timp, preferata ta. Asadar, incearca sa o prepari macar o data!

Reteta simpla de salata de vara cu halloumi si capsuni

Pentru un bol mare de salata, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru salata:
  • 300 g paste orzo
  • 1 buchet de sparanghel
  • 4 linguri de capere
  • 250 g branza halloumi
  • 3-4 ridichi
  • 200 g capsune proaspete
  • 2 linguri ulei de masline
  • 70 g baby spanac sau valeriana
Pentru dressing:
  • Un fir de ceapa verde
  • O legatura de marar
  • O mana de busuioc proaspat
  • 100 ml ulei de masline extravirgin
  • 3 linguri otet balsamic
  • Sare si piper, dupa gust
Cum se prepara salata de vara cu halloumi si capsune:

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune hartie de copt pe o tava intinsa. Asaza in tava sparanghelul curatat si taiat in bucatele de 2-3 cm, alaturi de branza halloumi taiata in cubulete sau felii. Stropeste-le cu putin ulei de masline, cu sare si piper, apoi lasa-le sa se rumeneasca usor.

Intre timp gateste pastele orzo conform indicatiilor de pe pachet. Alternativ, poti folosi orez cu bob lung sau penne integrale. Cand orzo, orezul sau pastele sunt gata, strecoara-le si clateste-le cu un jet de apa rece. Lasa-le la scurs intr-o sita.

Lipie din broccoli, perfecta pentru wrapuri si sandvisuri de vara

Pentru prepararea dressingului, toaca marunt ceapa, mararul si busuiocul, apoi pune-le intr-un borcan si acopera-le cu ulei, otet, sare si piper. Agita energic borcanul, pentru a amesteca sosul foarte bine.

Spala frunzele verzi (poti alege valeriana, baby spanac sau alt mix de frunze), spala si taie ridichiile si capsunele in sferturi.

Este timpul sa montezi salata. Pune orzo sau pastele in bol, alaturi de frunzele verzi. Apoi, adauga sparanghelul, branza halloumi, ridichiile, capsunele si caperele. Toarna dressingul in castron, apoi amesteca foarte bine totul.

Serveste salata simpla, ajustand cantitatea de sare si piper, daca este nevoie.

Foto: Instagram/@pinchofparsley_