Sandvis cu frittata si verdeturi, ideal pentru pachetelul de scoala

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
17 sept. 2019

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, iar un sandvis cu frittata este cel mai bun inceput pentru o zi plina de provocari.

Daca preferi sa mananci oua la micul dejun, frittata poate sa fie una dintre cele mai bune combinatii, deoarece vei putea adauga o multime de legume si verdeturi in ea. Dar te-ai gandit ca o poti folosi intr-un sandvis, in cazul in care esti pe fuga?

Ingrediente pentru cel mai bun sandvis cu frittata:

-250 gr de inflorescente de broccoli;

-2 linguri de ulei extravirgin de masline;

-1 catel de usturoi zdrobit;

-150 gr de baby spanac;

Placinta cu rosii, branza cheddar si crusta de ierburi aromatice

-sare si piper negru, proaspar rasnit;

-6 oua mari;

-60 ml lapte;

-120 gr mozzarella, taiata cubulete;

-8 felii de paine prajita.

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius. Se ia o oala cu apa si se pune la fiert. Cand a inceput sa fiarba, se pun inflorescentele de broccoli si se gatesc timp de 5 minute, pana cand se inmoaie. Se scurg de apa si se clatesc cu apa rece. Se usuca folosind servetele de hartie si apoi se toaca grosier.

Se ia o tigaie nonaderenta si se pune la foc mediu-mare. Se adauga uleiul de masline si usturoiul si se gateste timp de 1 minut. Se adauga broccoli tocat si se gateste timp de 3 minute, pana cand incepe sa se rumeneasca usor. Se adauga spanacul, se asezoneaza cu sare si piper si se gateste timp de 1 minut. Se scoate usturoiul.

Reteta fara gluten: Briose cu zucchini

Intr-un castron se amesteca ouale cu laptele si se asezoneaza cu sare si piper. Se adauga mozzarella. Se toarna amestecul de oua, lapte si mozzarella in tigaie si se tranfera tigaia la cuptor. Se coace timp de 20 de minute sau pana cand frittata a devenit pufoasa.

Se taie felii si se serveste pe paine prajita.

Foto: Shutterstock.com