Supa crema de quinoa cu ciuperci si cocos, mix aromatic

Shutterstock
1
De Cristina Tudor
7 mai 2018

Este o bogatie de gusturi, un pachet nutritiv complet si o poti pregati si cand ai musafiri pretentiosi.

Pe simplyquinoa.com am descoperit o reteta delicioasa, pe care ti-o impartasesc cu drag.

Cand simti nevoia sa mananci ceva usor, satios, dar cremos si aspectuos, iti recomand supa crema de quinoa cu ciuperci si cocos. Ai nevoie doar de ingrediente naturale, usor de procurat si accesibile ca pret. Preparatul acesta poate fi pregatit pentru cina, fie ca o savurezi singura sau in compania prietenilor ori a familiei.

S-ar putea sa nu agreezi gustul de ciuperci, insa te invit sa incerci combinatia de ciuperci si cocos! Iti vei schimba parerea despre aroma ciupercilor. Laptele de cocos are un parfum discret, dar in acelasi timp pronuntat. Este aproape imposibil sa nu recunosti aroma cocosului dintr-un fel de mancare.

Quinoa este o sursa excelenta de proteine, mai precis de cantitati impresionante de lizina, element esential pentru regenerarea tesuturilor. De aceea este recomandata celor care fac exercitii fizice intense, pentru tonifiere musculara. Quinoa contine o cantitate impresionanta de fibre, comparativ cu alte cereale. Fibrele sunt necesare pentru o digestie eficienta si tin sub control nivelul zaharurilor din sange.

Ingrediente pentru supa crema de quinoa

Pentru acest preparat trebuie sa-ti rezervi aproximativ trei sferturi de ora. Din ingredientele urmatoare obtii cam patru portii de supa crema de quinoa. Ai nevoie de:

2 linguri de ulei de masline

6 cescute cu ciuperci tocate

4 cepe mici, taiate marunt

4 catei de usturoi pisati

1 lingurita de cimbru uscat

sare si piper dupa gust

2 linguri de faina de quinoa

1 ceasca de lapte de cocos

3 cesti de supa de legume

1/3 ceasca de quinoa alba sau colorata

1 lingura de suc de lamaie

1 lingura de apa de cocos

ardei iute si patrunjel pentru gust si decor

Mod de preparare:

Incalzeste uleiul intr-un vas, adauga ciupercile, ceapa, usturoiul si cimbrul si lasa la gatit aproximativ cinci-sase minute sau pana se inmoaie ciupercile.

Pune faina de quinoa, sare si piper si amesteca totul, apoi incorporeaza in compozitie laptele de cocos, supa de legume si quinoa.

Lasa sa fiarba totul douazeci de minute, pune sucul de lamaie, apa de cocos si mai lasa pe foc cinci minute.

Mai poti adauga supa de legume, daca doresti. E bine sa o consumi calda, decorata cu ierburi.

Foto: Shutterstock.com