Tort Victoria cu lime si cocos

tort victoria cu lime si cocos
Roxana Dobrita1
De Roxana Dobrita
22 dec. 2020

Acest tort clasic este cu atat mai delicios in varianta lui tropicala, cu ingrediente fresh.

Timp de pregatire: 35 de minute

Timp de gatire: in jur de 30 de minute

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 175g unt moale, la temperatura camerei (plus inca putin pentru a unge tava)
  • 175g zahar de cocos
  • 3 oua medii
  • 175g faina de grau cu autocrestere, cernuta bine inainte
  • 2 linguri pudra de cocos
  • 2 linguri fulgi de cocos
  • 1-2 linguri lapte de cocos
  • 100g chipsuri bio din nuca de cocos raw, pentru ornat

Pentru glazura:

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Unge usor doua tavi si tapeteaza-le cu hartie de copt.

Cu ajutorul unui mixer, bate bine untul si zaharul pana obtii o textura fina si catifelata. Adauga treptat ouale – daca te-ai grabit si ti s-a taiat aluatul, il poti repara cu o lingura de faina.

Adauga faina, pudra si fulgii de cocos si amesteca usor cu o lingura mare. Verifica consistenta aluatului lasand o bucata sa cada de pe lingura. Daca nu cade usor, mai adauga 1-2 linguri de lapte.

Toarna aluatul in cele doua tavi si da-le la cuptor pentru 25-30 de minute. Dupa ce foile de tort s-au copt, scoate-le din tavi si lasa-le sa respire cateva minute.

Intre timp, pune o cratita la foc mic spre mediu si adauga fulgii de cocos, amestecand constant, ca sa nu se lipseasca. Dupa ce s-au aurit usor, da cratita la o parte sa se raceasca.

Ia din nou mixerul si bate bine restul ingredientelor pentru glazura. Adauga o picatura sau doua de apa calduta daca mixtura ti se pare prea tare. Unge o foaie de tort, apoi pune cealalta foaie si unge-o si pe aceea complet. Presara fulgii de cocos trasi la tigaie si da tortul la frigider.

Foto: Unsplash.com