6 moduri de a-ti stimula metabolismul – vei arde grasimile mai rapid

1
De Cristina Tudor
31 dec. 2020

Procesul prin care organismul nostru transforma mancarea in combustibil pentru toate activitatile de zi cu zi a fascinat intotdeauna, mai ales ca nu este inca inteles pe deplin.

Si totusi, exista niste cauze pentru care metabolismul incetineste si, in acelasi timp, ai la indemana cateva metode prin care poti sa iti convingi organismul sa arda mai mult si mai bine caloriile.

Dietele incetinesc metabolismul.

Daca te-ai apucat de o dieta drastica, vei constata ca in timp devine tot mai greu sa pierzi in greutate. Ca sa nu ajungi la exasperare cu acest efect pe care il impun dietele, ia-o usor. O pierdere inceata si graduala in greutate va pastra fabrica de ars calorii la aceeasi putere, respectiv rata metabolica va ramane in aceeasi parametri.

Stresul ne ingrasa.

Studiile arata ca un organism aflat in permanenta stare de stres produce o proteina ce inhiba o anumita enzima de care avem nevoie ca sa ardem grasimile. Mai mult chiar, femeile stresate prezinta doze de insulina mai inalte decat cele relaxate, insulina fiind un hormon responsabil de crearea depozitelor de grasime.

Varsta ne face sa ardem grasimile mai greu.

Pe masura ce inaintam in varsta, rata metabolica in repaus (adica numarul de calorii pe care il consumam in timpul somnului pentru respiratie, repararea celulara etc) este tot mai scazuta. Ea este responsabila de silueta, dar si de nivelul de energie de care dam dovada.

Postul intermitent poate fi o solutie.

Desi ar putea sa intre la categoria dieta, sa mananci doar 500 de calorii pe zi o zi da, una nu, ar putea fi solutia pentru scaderea in greutate, potrivit unui articol din revista Health.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Getty Images.