6 semne ca starea ta de sanatate nu este pe atat de buna pe cat crezi

1
De Alice Papuc
29 apr. 2024

Aceste semne subtile iti pot arata ca ai probleme de sanatate si ca nu esti atat de bine pe cat crezi.

Adevarul e ca nimeni nu este imun atunci cand vine vorba despre probleme de sanatate. Poti crede ca faci totul bine, ca ai grija de tine si totusi corpul tau iti poate transmite semnale ca ceva nu este in regula. Nu ignora aceste 6 semne (si nu numai) si discuta cu un medic care sa-ti raspunda la orice nelamurire pe care o ai.

O stare de epuizare care persista

Un semn ca s-ar putea sa nu ai o stare de sanatate atat de buna pe cat crezi este sentimentul constant de oboseala, mai ales atunci cand aceasta nu are un motiv clar. Nu este doar oboseala normala de la o zi aglomerata la job, ci o epuizare profunda si persistenta, indiferent de cat de mult te odihnesti. Este ca si cum corpul tau iti trimite un mesaj ca ceva nu este in regula, chiar daca totul pare bine la suprafata.

Nu mai faci acele lucruri care iti aduc bucurie

Un alt semn ca te poti confrunta cu probleme de sanatate este acela ca nu mai faci nimic din ceea ce iti aducea bucurie pe vremuri. Ai tendinta de a te izola de cei dragi tie si nu mai simti ca esti “tu”. Acest comportament poate indica atat o problema de sanatate mintala (depresie), cat si de sanatate fizica.

Cum poti scapa de anxietate cu “The Linden Method”. Experienta relatata de Anna Bey, creatoarea de continut de pe YouTube

Schimbari drastice in obiceiurile zilnice

Este bine sa faci o evaluare de baza a sanatatii tale fizice si mintale in fiecare saptamana. Ai mancat corespunzator, ai dormit suficient, te-ai spalat si ai facut exercitii tale fizice obisnuite? Daca observi schimbari drastice in obiceiurile zilnice sau in nivelul tau de energie, s-ar putea sa ai o problema de sanatate subiacenta, fie ea fizica, fie mintala. Depresia, in special, poate aparea pe neobservate si poate perturba obiceiurile alimentare, de somn si de igiena.

Schimbari gastrointestinale subtile

Daca observi ca te confrunti cu diferite schimbari gastrointestinale, oricat de subtile ar fi acestea, este bine sa te adresezi medicului tau, astfel incat sa elimini orice suspiciune.

Procrastinezi totul

Procrastinarea este o problema complexa, cu tot felul de cauze si consecinte. Bineinteles, este un lucru pe care il facem cu totii din cand in cand. Dar daca te gasesti procrastinand in mod constant in multe domenii ale vietii tale, ar putea fi un semn ca modul in care iti gestionezi emotiile nu functioneaza prea bine pentru tine.

5 principii care te pot ajua sa eviti meeting-urile inutile de la locul de munca, conform unui CEO de succes

Esti mult prea stresata si nu iei masuri

Iti doresti sa le poti face pe toate, indiferent de cat de greu iti este. Esti stresata, insa tragi de tine in continuare. Te simti intr-o lupta contracronometru si ignori semnele pe care ti le transmite corpul. Este momentul sa spui stop si sa realizezi cat de multe probleme de sanatate poti avea din cauza stresului.

Foto: depositphotos.com