8 semne ale deficitului de zinc – cum iti afecteaza organismul?

1
De Cristina Tudor
27 feb. 2021

Zincul aduce beneficii organismului in multe feluri si este necesar in cantitati mici pentru a-ti mentine sanatatea si a indeplini anumite functii in fiecare zi.

De exemplu, ajuta la producerea de hormoni, sustine cresterea si repararea muschilor si tesuturilor, va mentine imunitatea si faciliteaza digestia.

Acest nutrient esential actioneaza si ca agent antiinflamator si, prin urmare, ofera beneficii terapeutice remarcabile pentru afectiunile cronice comune, cum ar fi bolile de inima.

Semne ale deficitului de zinc

Deficitul de zinc este clasat ca al cincilea factor de risc in cauza la nivel mondial. Zincul este prezent in fiecare celula, organ, os, tesut si, de asemenea, in fluidele corpului nostru. Ai nevoie de un aport regulat de zinc pentru a-ti mentine viata. Deficitul de zinc poate fi cauzat de aportul alimentar redus, absorbtia inadecvata, pierderea crescuta sau utilizarea crescuta a zincului in organism.

Potrivit dr. Nutritionist Anju Sood: „Zincul este un macronutrient care ajuta la stimularea sistemului imunitar, la mentinerea memoriei, la vindecarea ranilor, la vindecarea tusei, a racelii si a ulcerului si la prevenirea acneei. Deficitul de zinc poate fi tratat prin consumul de alimente bogate in proteine, carne, fructe de mare, produse lactate si nuci. Zincul este cel mai bine absorbit cu un echilibru adecvat al altor substante nutritive, asa cum se gaseste in alimentele intregi. ”

Simptome comune ale deficitului de zinc

-Functia neurologica slaba: Zincul este esential pentru performanta neuropsihologica. Nivelurile scazute de zinc au fost legate de atentie si tulburari motorii la sugari care persista pana la varsta adulta.
-Imunitate slaba: Zincul joaca un rol major in mentinerea unui sistem imunitar puternic. Este deosebit de vital pentru cresterea celulelor T si diferentierea in celulele albe din sange care sunt necesare pentru a indeparta bolile, pentru a ucide bacteriile si virusurile periculoase si pentru functiile de protectie ale membranelor celulare.
-Diaree: Din cauza imunitatii afectate din cauza deficitului de zinc, diareea persistenta este o problema comuna. Corpul tau tinde sa devina mai predispus la infectii bacteriene.
-Crestere: Deficitul de zinc la copii poate duce la intarzierea cresterii.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.