9 obiceiuri despre care nu stiai ca sunt semne ale anxietatii

1
De Cristina Tudor
3 sept. 2018

Despre anxietate se vorbeste tot mai des. Este pe buzele tuturor, fie ca este ceva cu care ne confruntam personal sau am aflat de la apropiatii nostri. Si pare ca, mai nou, anxietatea nu iarta pe nimeni, dand tarcoale in special omului modern si adolescentulului din 2018.

Cum s-ar zice, m-am cautat si eu de multe ori de boala asta, pentru ca este o boala, si mi-am dat seama ca indeplinesc cu brio 8 din 10 simptome. Partea buna atunci cand recunosti si accepti ca ai o problema este ca vindecarea se poate produce mai repede, pentru ca atunci incepi sa cauti raspunsuri si solutii, incepi sa lucrezi cu tine. Asa ca acum ma aflu si eu in plin proces de vindecare. Si pare sa dea rezultate.

Daca in ultima vreme ai observat ca este ceva in neregula cu tine, dar nu stii de la ce a pornit totul, primul pas pe care trebuie sa il faci este sa treci pe o foaie de hartie starile si sentimentele care te incearca, iar apoi sa verifici in lista de mai jos daca nu cumva sunt semne ale anxietatii.

Semne ale anxietatii
1. Fricile iti controleaza actiunile.

La mine asa a pornit totul. A inceput sa imi fie frica sa fac tot ce pana acum doi ani obisnuiam sa fac fara nicio problema si imi si placea. Frica de a ramane singura noaptea, frica de a merge singura pe strada, frica de a consuma mai mult de un pahar de vin, si cate si mai cate alte frici neexplicabile.

2. Ai simptome fizice.

Anxietatea nu este ceva ce ne afecteaza doar psihic, ci este o boala care pune stapanire pe fizicul nostru. Tremuratul, durerile de cap, palpitatiile, hiperventilatia, transpiratul si inclusiv problemele digestive sunt simptome ale anxietatii.

3. Cauti sa fii perfecta.

Potrivit specialistilor, exista o legatura stransa intre pefectionism, anxietate si depresie, fapt ce duce la procrastinare (tendinta de a amana lucrurile). Incapacitatea de a incepe sau a indeplini o sarcina apare din dorinta de a face totul perfect. Persoanele care sufera de anxietate si cauta perfectiunea au de cele mai multe ori asteptari nerealiste in ceea ce priveste viata lor.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Shutterstock.com