Acest aliment reduce la jumatate riscul de cancer

Cristina Tudor1
De Cristina Tudor
10 feb. 2020

Humusul este un preparat delicios, pe care medicii il recomanda cu incredere.

Asemanator cu fasolea noastra ”batuta”, humusul este un fel de mancare foarte nutritiv, extrem de benefic sanatatii si, nu in ultimul rand, este si foarte gustos.

Principalul ingredient al humusului este nautul, o bogata sursa de proteine si vitamine B.

Nu este greu sa preparati humusul si este indicat sa fie facut in casa, deoarece cel cumparat din magazine are multe adaosuri nesanatoase, sare si zahar in exces, dar si E-uri.

Fiind un fel de mancare usor de preparat, il puteti savura de cate ori doriti. Abunda in fibre, este satios, curata intestinele de toxine si, in acelasi timp, stimuleaza sistemul imunitar.

Iata cateva motive pentru a va bucura de acest fel de mancare savuros:

Fiind bogat in proteine, tine in frau zaharul din sange, reduce poftele necontrolate, care pot conduce o persoana la cele mai nesanatoase alegeri alimentare sau la mancatul excesiv.

Continutul sau bogat de fier sporeste energia si va da si o stare buna fizica si psihica. Infuzia de energie va va determina sa faceti miscare.

Potrivit unui studiu realizat de Jane Pittaway, de la Scoala de Stiinte Umane a Universitatii din Tasmania, este clar: nautul reduce nivelul colesterolului rau.

Humusul poate fi variat, poate avea arome diferite. Multe celebritati sunt indragostite de acest super aliment.

S-a demonstrat stiintific ca nautul reduce drastic riscul de a face cancer. Dieta mediteraneana este foarte benefica sanatatii, iar humusul este alternativa ideala la sosurile imbibate in ulei si poate fi consumat si in loc de paine.

Este foarte usor de preparat acasa. Fie ca doar fierbeti boabele si le amestecati in diverse salate, bombe nutritive, fie ca pasati boabele si le amestecati cu zeama de lamaie, sare si putin ulei, toate variantele sunt bune si sanatoase.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Getty Images.