Aliatul in lupta cu grasimea de pe abdomen: probioticele!

1
De Cristina Tudor
26 nov. 2020

Pierderea in greutate poate fi stimulata de anumite componente din dieta ta.

Probioticele sunt microorganisme care au beneficii multiple, insa cercetatorii au descoperit ca pot, de asemenea, sa te ajute in lupta cu greutatea.
Probioticele pot imbunatati considerabil sistemul imunitar, sistemul digestiv si sunt asociate cu o inima sanatoasa, conform Healthline. Cateva studii au evidentiat efectul pozitiv al probioticelor in ceea ce priveste pierderea centimentrilor din talie.

Sute de bacterii benefice se afla in sistemul digestiv. Acestea produc o multitudine de nutrienti, inclusiv vitamina K si anumite vitamine B. De asemenea, ele au rolul de a descompune fibrele si de a le transforma in acizi grasi esentiali. Greutatea corporala pare sa fie responsabila pentru echilibrul bacteriilor din flora intestinala, motiv pentru care cercetatorii au analizat cum acestea sunt asociate.

Persoanele care sufera de obezitate au o varietate mai redusa de bacterii benefice, pe cand oamenii cu o greutate armonioasa au o flora intestinala echilibrata. De asemenea, persoanele care sufera de obezitate si totusi au o varietate echilibrata de bacterii se ingrasa mai greu decat cei cu o flora dezechilibrata.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Getty Images.