6 alimente care nu sunt atat de sanatoase precum credeai

1
De Cristina Tudor
12 dec. 2019

Poate si tu te indrepti chiar acum spre unul dintre aceste alimente, fiind convinsa ca iti fac bine.

In ciuda numelui care suna apetisant si a ideii generale ca anumite preparate sunt sanatoase, se pare iti fac rau fara sa le suspectezi.

Exista anumite alimente care au o „reputatie” foarte buna pentru ca denumirea lor suna bine sau pentru ca fac parte din bucataria unei tari care este renumita pentru beneficiile pentru organism, dar in realitate nu sunt deloc indicate pentru a te simti mai bine. De asemenea, vei intalni si alimente ambalate care sunt putin mai utile decat cele procesate, dar nu vor contribui semnificativ la ponderea de nutrienti de care ai nevoie in fiecare zi.

Iata ce preparate nu sunt atat de sanatoase precum ti-ai inchipuit:
1. Cuscusul

Poate crezi ca este o cereala integrala, dar de fapt este format din paste de dimensiuni foarte mici si se consuma cu precadere in Africa de Nord, ca garnitura la tocanitele pe baza de carne. Ideea ca acest preparat este benefic a aparut in principal datorita persoanelor are prefera dieta vegetariana sau a celor care apreciaza versatilitatea acestui ingredient, plus textura diferita. „De fapt, cuscusul este grau rafinat si daca nu alegi in mod strict varianta integrala nu vei avea niciun avantaj pentru sanatate sau silueta. In general bulgurul si quinoa sunt alternative mai utile”, spune dr. Kim Arrey, nutritionist din Montreal.

2. Chips-urile de banane

Multe persoane adora chips-urile sarate si crocante. In cazul in care incerci sa reduci totalul de calorii si vrei sa ocolesti variantele care ingrasa ai putea crede ca daca incepi sa le consumi pe cele din banane totul va fi in regula. „Chips-urile prajite sunt nocive indiferent daca sunt preparate din cartofi sau banane. Mai bine repeta-ti ca nu castigi nimic prin aceasta inlocuire. Chips-urile vor avea oricum prea mult ulei, sare sau zahar. Optiunea potrivita este eliminarea lor completa”, spune dr. Arrey.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Getty Images.