Alimentele care accelereaza procesul de imbatranire si iti altereaza creierul

1
De Cristina Tudor
24 mai 2020

Aceste alimente ne afecteaza sanatatea intr-un mod constant si ireversibil, daca nu renuntam la ele.

Desigur, efectele se vad direct pe piele, la ochi, la stralucirea tenului si a parului, la calitatea unghiilor si in felul in care ne functioneaza creierul.

Daca vrei o viata sanatoasa, renunta la produsele tip fast-food, la prajeli si la margarina. La produse ultra procesate, de tipul branza topita! Fii deosebit de atent la etichete, acolo incepe educatia alimentara.

Evita zaharul in exces si axeaza-te pe salate fara sos, doar cu ulei de masline si lamaie. Si desigur, renunta la tutun si la alcoolul in exces. Exces inseamna orice zi in care ai baut mai mult de un pahar de bautura alcoolica.

Alimentele pe care le consumam se reflecta in starea de sanatate. Asa cum exista alimente care potenteaza activitatea cerebrala, altele ne distrug neuronii daca sunt incluse constant in meniu.

Aceste produse fac ravagii in organism si este recomandat sa stam departe de ele.

Care sunt produsele cele mai nocive pentru creier?

Creierul ”pofteste” la dulce, fiindca este unul din combustibilii sai preferati. De aceea nu va lasati atrasi in capcana bauturilor dulci din comert! Sunt un amestec de chimicale, zahar si indulcitori, o combinatie nefericita pentru creier.

Oferiti fructoza in schimb, adica dulcele din fructe. Optati in general pentru fructele de sezon, ideal de la producatori locali. In bauturile din comert este adaugat siropul de porumb, care are un procent ridicat de fructoza (HFCS) si de aceea este folosit masiv pentru a indulci. Consumate in mod exagerat, cresc riscurile de diabet de tip 2, o patologie asociata cu sindromul Alzheimer. Iar potrivit studiilor din laborator, exista sanse sa duca la diminuarea functiilor cerebrale (memorie, invatare), sa afecteze formarea conexiunilor neuronale.

Pe scurt, trebuie retinut ca bauturile energizante si racoritoare cu adaosuri de zahar pot provoca leziuni cerebrale grave si pot deveni un factor de risc pentru dementa.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.