Alimentul ieftin care topeste grasimea cu o singura lingurita pe zi

1
De Cristina Tudor
19 apr. 2024

In ultimii ani, otetul de mere in procesul de slabire a devenit tot mai popular.

Un nou studiu arata ca tinerii si adultii tineri de origine libaneza care au consumat o lingurita de otet de mere zilnic, timp de 12 saptamani, au reusit sa slabeasca aproape 7 kilograme.

Cercetarea, care a fost publicata in BMJ Nutrition, Prevention, & Health, arata si ca participantii aveau glicemia, colesterolul si trigliceridele reduse dupa o perioada de trei luni de studiu.

Cercetari anterioare au evidentiat potentialul otetului de mere privind reducerea kilogramelor in plus in randul adultilor in varsta, dar acesta este primul studiu de acest fel la care s-a testat aceasta strategie asupra tinerilor.

Bineinteles, pot exista si efecte adverse daca acest aliment este consumat in exces. De exemplu, poate deteriora smaltul dentar si poate irita esofagul, motiv pentru care se recomanda sa se dilueze cu apa pentru a evita efectele neplacute.

Mai mult, inainte de a consuma otetul de mere pentru a slabi, vorbeste cu medicul curant, mai ales daca te stii sub tratament.

Otetul de mere este un aliment care poate interactiona cu anumite tratamente medicamentoase si astfel pot aparea complicatii. Citeste continuarea pe csid.ro

Foto: depositphotos.com