Avantajele detoxifierii organismului cu remedii naturale

1
De Cristina Tudor
17 apr. 2019

In perioada primaverii, un termen utilizat frecvent este detoxifierea. Aceasta reprezinta un set de metode si de obiceiuri alimentare prin care toxinele sunt eliminate din organism.

Primavara este, in mod natural, anotimpul schimbarilor. Se schimba vremea, garderoba, alimentatia. Tot in perioada primaverii, un termen utilizat frecvent este detoxifierea. Aceasta reprezinta un set de metode si de obiceiuri alimentare, prin care toxinele sunt eliminate din organism. Acestea, la randul lor, se acumuleaza prin mentinerea unui stil de viata nesanatos, bogat in alimente nocive (asa-numitul junk food).

Odata cu detoxifierea, revin si discutiile cu privire la cele mai eficiente metode pe care le puteti utiliza si la produsele care dau cel mai bun randament. Acest articol vine in intampinarea celor mai populare intrebari privind rutina de detoxifiere si avantajele acesteia. Asadar, de ce este bine sa facem regulat cure de detoxifiere?

Contribuie la imbunatatirea sistemului imunitar

Primavara este anotimpul in care apar frecvent viroze si alergii. Unul dintre avantajele majore ale curelor de detoxifiere este reprezentat de imbunatatirea imunitatii organismului. Comparativ cu metodele clasice de crestere a imunitatii, avantajul detoxifierii cu produse naturiste este reprezentat de lista mai scurta de posibile reactii adverse si complicatii.

Aceasta se datoreaza in principal faptului ca, in perioada de detoxifiere, alimentatia este mai mult bazata pe legume si fructe, organismul primind toate vitaminele si antioxidantii de care are nevoie pentru mentinerea unei imunitati ridicate.

Ajuta la infrumusetarea pielii

Pe langa imbunatatirea sistemului imunitar, un alt avantaj al curelor de detoxifiere este reprezentat de infrumusetarea pielii. Aceasta este afectata de factorii din mediul inconjurator poluat, motiv pentru care, pe langa rutina de ingrijire zilnica, orice ajutor este binevenit.

Curele de detoxifiere actioneaza la nivelul pielii prin eliminarea impuritatilor si a toxinelor acumulate in timp. Detoxifierea facuta corespunzator ajuta atat pielea, cat si intregul organism sa absoarba vitaminele si antioxidantii de care are nevoie pentru a se pastra sanatoase. Acest lucru este important intrucat o piele sanatoasa este frumoasa si va imbatrani mai lent.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Shutterstock.com.