Beneficiile amestecului de miere si scortisoara. Doza naturala de sanatate pentru 13 afectiuni

1
De Cristina Tudor
22 mai 2021

Mierea si scortisoara au efecte miraculoase asupra sanatatii. Cele doua ingrediente sunt cunoscute pentru proprietatile lor vindecatoare.

Mierea este bogata in carbohidrati, fructoza, dar si glucoza. De asemenea, are proprietati antioxidante si antibacteriene. Mierea este un puternic antiinflamator, astfel ca poate sa reduca inflamatia de la nivelul tesuturilor. E bine de resinut faptul ca efectele mierii de albine sunt cu atat mai puternice, cu cat mierea este mai naturala. Ar trebui evitata insa mierea din comert, a carei textura este mai moale, mai apoasa, deoarece nu este naturala.

Pe de alta parte, scortisoara are proprietati antimicrobiene si antioxidante datorita unei substante actice, numita cinameldehina. Printre cele mai impresionante beneficii ale scortisoarei se numara reducerea inflamatiei, contributia la incetinirea progresiei bolilor neurodegenerative, cum sunt Parkinson si Alzheimer, si protectia impotriva cancerului.

Luate impreuna, mierea si scortisoara au un efect antiinflamator puternic, antioxidant si antimicrobian, eficient in tratarea multora dintre afectiuni.

Beneficiile amestecului de miere si scortisoara

Probleme digestive

Mierea si scortisoara au devenit remedii foarte populare pentru probleme digestive precum constipatie, greata si ulcere.

Deoarece mierea este digerata nectar, este usor descompusa de organism si poate calma un sistem digestiv iritat.

Intareste semnificativ sistemul imunitar

Mierea este bogata in fier si multe vitamine. Consumul zilnic de miere si scortisoara protejeaza organismul de bacterii si virusi daunatori.

Vindeca gripa si racelile

Datorita amestecului de scortisoara si miere, puteti scapa de simptomele unei raceli puternice in trei zile. Acest amestec va ajuta, de asemenea, la tratarea tusei cronice . In plus, are un gust grozav. Puteti pune un amestec de scortisoara si miere pe o lingura si sa-l luati astfel, sau sa-l adaugati la ceai.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.