Beneficiile fructului avocado – 7 motive convingatoare

Beneficiile fructului avocado sunt multe si deloc de neglijat

Fin cremos si cu gust discret dar puternic, avocado a devenit in scurta vreme foarte popular in toata lumea.

Cand spui beneficiile fructului avocado, te referi, de fapt, la cantitatea uriasa de grasimi bune din continut.

Nu doar ca este delicios, insa, in lumea industriei sanatatii, fructul este deosebit de apreciat pentru valoarea sa nutritionala. Avocado este compus din aproximativ 60% grasimi de calitate, in jur de 30% glucide si aproape 10% proteine. Potrivit minbodygreen.com, cele mai importante dintre beneficiile fructului avocado sunt detaliate in acest articol.

Beneficiile fructului avocado – ce trebuie sa retii despre el
Benefic pentru piele

Acidul pantotenic (vitamina B5) este in cantitate mare in avocado si este implicat in metabolismul lipidelor si glucidelor, imbunatatind si calitatea epidermei. Un studiu mexican a scos la iveala ca uleiul de avocado lupta cu radicalii liberi. Acestia sunt adesea de vina pentru imbatranirea pielii.

Favorizeaza pierderea in greutate

Cercetatorii americani au descoperit ca avocado, care are un continut caloric relativ scazut, induce satietatea si scade pofta de mancare de necontrolat.

Diminueaza durerile articulare

Oamenii de stiinta de la Universitatea din California – Davis Health System au gasit ca un compus din avocado poate reduce durerile si rigiditatea incheieturilor. Mai precis, imbunatateste flexibilitatea la nivelul articulatiilor.

Usor de digerat

Avocado se digera si se asimileaza usor, fapt care permite furnizarea rapida a nutrienilor in organism.
De ajutor in sanatatea oculara. Fructul acesta este o sursa buna de luteina si zeaxantina, doi carotenoizi care pot scadea riscul de aparitie a cataractei si a degenerescentei maculare.

Mentine sanatatea rinichilor si ficatului

Cercetatorii au gasit ca, datorita continutului ridicat de acid oleic si antioxidanti, uleiul de avocado reduce riscul de imbolnavire a rinichilor.

Protejeaza sistemul cardiovascular.

Tot in urma studiilor experimentale, oamenii de stiinta au constatat ca avocado contine cantitati foarte mari de fitosteroli, peste 80 mg la 100 g. Aceste substante au o compozitie similara cu cea a colesterolului animal, dar sunt benefice pentru sistemul cardiovascular.