Calorii pierdute pe ritm de dans

1
De Monica Radulescu
17 aug. 2018

Cum ar fi sa dansezi si in acelasi timp sa slabesti? Pare imposibil? Dansul este un antrenament perfect, mai ales daca nu iti place sa mergi la sala.

E posibil sa nu te califici la vreun concurs, dar daca te lasi dusa de ritmul muzicii, poti chiar sa arzi cateva sute de calorii. L-am intrebat pe Andrei Fusea, profesor de dans la scoala „Arthur Murray” din Bucuresti, care sunt cele mai intense stiluri.

Dansurile latino-americane – 400 de calorii

„Daca vrei ceva ritmat, alege dansurile latino-americane, care solicita aproape intreaga musculatura si stimuleaza sistemul cardio-vascular. Incearca rumba, cha-cha, mambo sau salsa si vei pierde aproape 400 de calorii in numai o ora. Cha-cha iti pastreaza articulatiile sanatoase, iar salsa poate fi considerat un antrenament cardio prin care pierzi 260 de calorii pe ora. Samba te scapa de depresie, creste rezistenta organismului la efort fizic si stimuleaza circulatia sangelui, in timp ce solicita foarte bine muschii fesieri si picioarele”, spune Andrei.

Flamenco – 300 de calorii

La fel de intens este si flamenco, un dans originar din Spania, care promite niste picioare puternice si bine definite. „Asta pentru ca atunci cand dansezi, trebuie sa lovesti pamantul extrem de puternic. In momentul in care lovesti podeaua cu tocurile, trebuie sa tii abdomentul incordat, fesele tari si spatele drept. In plus, fiind un dans senzual, pe termen lung te ajuta sa obtii o postura gratioasa. Intr-o ora poti arde pana la 300 de calorii”, mai spune Andrei.

Balet – 300 de calorii

Tot pentru o postura gratioasa este recomandat si baletul, care te ajuta si sa scapi de tensiunea acumulata in timpul unei zile. La finalul unei ore nu doar ca te vei simti mai detensionata, dar vei arde si pana la 300 de calorii.

Dansurile clasice – 200 de calorii

Dintre dansurile clasice, tango si vals sunt cele mai cunoscute. Chiar daca nu te ajuta sa slabesti prea tare si intr-o ora vei arde doar 200 de calorii, muschii vor fi foarte fermi. „Postura corpului necesita multa atentie. Corpul trebuie sa ramana in aceeasi pozitie pe durata intregului dans, picioarele fiind cele care executa toate miscarile”, imi explica Andrei Fusea, profesor de dans.

Pe langa beneficiile fizice, dansul echilibreaza psihicul si elimina tensiunile emotionale acumulate. De asemenea, iti da mai multa incredere in tine si te ajuta chiar sa socializezi mai bine cu cei din jur. Important este sa gasesti stilul care ti se potriveste.

Foto: Shutterstock.com