Camila Mendes incepe fiecare zi cu aceste exercitii de 5 minute: „Construiesc o relatie mai profunda cu mine insami”

1
De Anyta Andrei
13 apr. 2021

Camila Mendes, starul din celebrul serial Riverdale, ajuns deja la cel de-al saselea sezon, a facut o schimbare majora in viata sa in contextul pandemiei de coronavirus.

Pentru o lunga perioada de timp „am prioritizat job-ul, mai presus de orice”, a marturisit actrita. In varsta de 26 de ani, Camila Mendes a realizat ca e momentul sa incetineasca motoarele: „Pandemia m-a facut sa imi dau seama ca nu este nevoie sa fac tot timpul ceva productiv, nu e nimic rau in a avea si pauze, pot avea momente de odihna si reincarcare a bateriilor”.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de camila mendes (@camimendes)

Schimbarea perspectivei asupra a ceea ce este cel mai important pentru Camila Mendes a adus de la sine o noua rutina, cateva ritualuri si obiceiuri care o ajuta, asa cum accentueaza chiar ea, sa functioneze mult mai bine.

Nu mai este nicio surpriza ca anxietatea este starea psihica cu care cei mai multi dintre noi ne luptam in 2021, afectiune care nu a ocolit-o nici pe una dintre cele mai cunoscute actrite din lume, ba din contra, in cazul ei, ca in cazul celor mai multi artisti, vine la pachet cu celebritatea.

„In timpul restrictiilor impuse de pandemie am invatat foarte multe despre mine, mai ales ca sunt una dintre acele persoane care nu se prea pricepe sa fie singura, dar am invatat sa ma bucur de propria companie”, a adaugat Camila Mendes despre perioada de izolare, considerand ca i-a adus cateva schimbari pozitive majore.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de camila mendes (@camimendes)

Antrenamente fizice si relaxare

Dincolo de obiceiurile predictibile, pe care toti le-am tot imbratisat de un an si ceva — gatit, citit, binge-watching pe Netflix, prioritizarea relatiilor cu cei dragi —, starul cu origini braziliene si-a creat o rutina stabila ce imbina antrenamentele fizice cu momentele de relaxare. „Rutina mea matinala este atat de linistitoare incat abia astept sa imi incep ziua. De obicei, ma trezesc, imi pregatesc cafeaua, scriu in jurnalul meu de 5 minute, ma duc la antrenament, apoi vin acasa si fac dus. In acest moment simt ca am o intreaga zi la dispozitie si deja am realizat multe lucruri pentru mine, cel putin din punct de vedere mental”, a exemplificat Camila.

Asta in timp ce, de-a lungul zilei, cea care i-a dat viata personajului Veronica Lodge, mediteaza ori de cate ori simte ca are nevoie de un moment de respiro, cum ar fi atunci cand ritmul cardiac creste, are o stare de anxietate, este incapabila sa se concentreze pe ceva anume sau se simte pe marginea prapastiei.

10 minute de meditatie, echivalentul a 10 minute de resetare, cu ajutorul unei aplicatii: „Pana la urma despre asta este totul, sa invatam tehnicile de care avem nevoie pentru relaxare si sa identificam momentele cand avem nevoie sa ne detasam”, a spus ea.

Daca si tu ai nevoie de meditatie, dar simti ca nu stii de unde sa incepi, incearca varianta ghidata:

297 lei, shop.andreearaicu.ro

Jurnal de 5 minute

„Este un jurnal cu intrebari, fiecare pagina contine intrebari pentru dimineata si intrebari specifice pentru seara, si sunt gandite in asa fel incat totul sa dureze doar 5 minute”, a declarat actrita pentru publicatia Self despre rutina mini-jurnalului sau.

Intrebarile despre care vorbeste actrita sunt foarte simple, dar realizate special sa te directioneze imediat catre aspectele pozitive din viata ta. Si, desi avea acest tip de jurnal in viata ei inca dinainte de pandemia de coronavirus, abia acum a devenit cu adevarat consecventa in ceea ce priveste rutina zilnica, si abia acum simte efectele pozitive ale acestor exercitii.

Foto: Instagram/Camila Mendes