Cat de bun e un antrenament de 5 minute?

1
De Cristina Tudor
2 aug. 2018

In ziua de azi, cu toata agitatia din jur si treaba pe care o avem, uitam sa avem grija de corpul nostru.

The Mercury News ne da o veste buna: cercetatorii au descoperit ca antrenamentele de intensitate ridicata ar putea fi intr-adevar o noua solutie a omului modern.

Conform NBC, un studiu din 2016 efectuat pe parcursul a 12 saptamani, la care au participat barbati care nu prea faceau miscare, a aratat ca antrenamentele de tip sprint (Sprint Interval Training) caracterizate prin miscare intensa timp de 1 minut, ar putea imbunatati sensibilitatea la insulina (scaderea zaharului in sange), asemenea unui antrenament de 50 de minute.

Medicul Michael Joyner, cercetator la Clinica Mayo spune ca antrenamentele intense de cateva minute pot ajuta la definirea corpului. Beneficiile se pot vedea mai ales daca incercati sa aveti un stil de viata activ si sa faceti miscare si pe parcursul zilei. El a spus intr-un interviu NBC ca „un antrenament intens de 5-10 minute, facut cu regularitate, impreuna cu miscare pe parcursul zilei, precum plimbarea cainelui sau urcatul pe scari in loc de lift, atunci cand timpul ne permite, poate sa ne ajute sa avem corpul pe care ni-l dorim”.

Partea cea mai buna a acestor antrenamente scurte si intense este ca aduc o multime de beneficii, atat la nivel fizic, cat si mental. Inima va va multumi!

Studiul a aratat ca „un antrenament de tip SIT care implica miscare intensa timp de 3 minute pe saptamana (pe parcursul a 30 minute, cu pauza) este echivalentul a 150 de minute petrecute in sala de fitness”.

Acum ca timpul nu mai este o problema, trebuie sa ne apucam de treaba! Nu uitati, tot ce aveti nevoie este sa faceti exercitii timp de 5-10 minute pe zi, la intensitate ridicata. Exercitiile pot fi variate, gasiti o multime online!

Foto: Instagram – Varley