Cauzele slabiciunii musculare: aceasta afectiune poate fi de vina

1
De Cristina Tudor
14 mai 2020

Slabiciunea musculara este destul de frecventa, apare atat la cei care nu fac miscare, cat si la cei care se antreneaza intens.

Veti sti ca suferiti de slabiciune musculara sau de reducerea fortei musculare atunci cand, in ciuda efortului depus, corpul dumneavoastra nu este capabil sa produca o contractie sau o miscare normala a muschilor.

Odata cu senzatia de slabiciune musculara, pot aparea simptome cum ar fi senzatiile de arsura intr-o anumita parte a corpului, caderi frecvente, pierderea coordonarii intre muschi, spasme musculare, dureri musculare, senzatii de intepaturi si miscari.

Nu luati usor problema slabiciunii musculare persistente, deoarece aceasta poate fi un semn al unor probleme de sanatate ascunse, care pot fi: sindromul de oboseala cronica, distrofia musculara, hipotonia, neuropatia periferica, boala lui Graves, hipotiroidismul, hipercalcemia, febra reumatica, botulismul si repausul sau imobilizarea prelungita.

Daca aveti slabiciune musculara fara un motiv vizibil, mergeti la medic pentru un diagnostic corect. Odata ce cauza este depistata, veti aplica planul de tratament recomandat.

Intre timp, puteti apela la cele mai simple si eficiente 10 remedii naturale pentru a combate slabiciunea musculara.

1. Bucurati-va de o baie cu sare Epsom, o data pe saptamana

Bogata in magneziu, sarea Epsom ajuta la functionarea corecta a muschilor, ii relaxeaza si accelereaza procesele de vindecare. De fapt, spasmele musculare si crampele frecvente sunt simptome clare ale unui deficit de magneziu. lata cum procedati: umpleti o cada cu apa calda, adaugati doua cani de sare Epsom si amestecati pana se dizolva. Stati in cada, relaxati, cel putin 15-20 de minute.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.