Ce riscam cand mancam prea multe proteine

1
De Cristina Tudor
9 ian. 2021

Vrei sa slabesti? Creste consumul de proteine.

Vrei sa faci masa musculara? Mai multe proteine! In ultimii ani, dietele bogate in proteine au devenit foarte populare pentru ca iti promit ca vei slabi consumand fripturi si alte mese delicioase. Insa ce riscam cand mancam prea multe proteine?

Ce sunt proteinele?

Proteinele sunt esentiale pentru viata – sunt elementele de baza din fiecare celula a corpului si sunt implicate in procese biochimice vitale pentru organism. Sunt importante in special pentru cresterea, dezvoltarea si repararea tesuturilor. Proteinele sunt unul dintre cei trei macronutrienti principali, alaturi de carbohidrati si grasimi.

Prin urmare, consumul de proteine este esential pentru a evita malnutritia si pentru a ne pastra masa musculara si forta pe masura ce inaintam in varsta.

De cate proteine avem nevoie?

Exista numeroase dezbateri cu privire la cantitatea ideala de proteine pe care ar trebui sa o consumam zilnic. Recomandarea generala este de 56 de grame de proteine pe zi pentru barbati si 46 de grame de proteine pe zi pentru femei. Poti obtine aceasta cantitate dintr-o portie de iaurt grecesc fara grasimi, 100 de grame de piept de pui si un bol de cereale cu lapte degresat.

Recomandarea in functie de greutatea corporala este de 0,8 grame de proteine pentru fiecare kilogram.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Unsplash.com.