Ce sa faci ca sa-ti activezi metabolismul si sa arzi calorii toata ziua

1
De Cristina Tudor
17 nov. 2019

Cateva trucuri simple pun metabolismul la treaba, asa ca vei arde calorii de dimineata pana seara.

6:45 – Doza de vitamina D

O plimbare de 15-30 de minute, in pas vioi, este mai mult decat benefica. Expunerea la soare reface depozitele de vitamina D ale organismului, mai ales daca obisnuiesti sa petreci mai multe ore la birou.

Studiile arata ca persoanele care au un nivel scazut de vitamina D in organism au sanse mai mari de a se ingrasa. Desi fluctuatiile nivelului de vitamina D pot fi tolerate de organism, nivelul scazut al acestei vitamine duce la diferite probleme de sanatate, inclusiv ingrasarea.

7:30 – Mic dejun consistent

Dupa cum probabil stii deja, sa sari peste micul dejun, in speranta ca vei slabi, nu este o optiune. Dimpotriva, foamea te va cuprinde pana la pranz si vei avea tendinta sa mananci mai mult, pentru a suplini lipsa micului dejun, precum si a energiei.

Astfel, prima masa a zilei poate fi compusa dintr-o omleta (2 oua) si paine prajita.

7:45 – Ceai verde

Ceaiul are numeroase beneficii pentru sanatate. Atat ceaiul alb cat si ceaiul verde contin catechine, compusi care reduc trigliceridele si colesterolul, inhiba acumularea de grasime si stimuleaza termogeneza. In plus, ceaiul verde accelereaza metabolismul si te ajuta sa arzi 100 de calorii pe zi.

8:00 – Un dus rece

Potrivit unui studiu publicat in New England Journal of Medicine, se pare ca temperaturile mai scazute activeaza ,,grasimile maro”, un tip benefic de grasimi care accelereaza metabolismul si arde grasimile albe, adica cele care ingrasa.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Getty Images.