Ceaiul traditional chinezesc care accelereaza metabolismul si te ajuta sa slabesti

1
De Cristina Tudor
10 nov. 2020

Pierderea in greutate: Ceaiul Pu-erh, originar din districtul Yunnan din China, a fost multa vreme promovat drept unul dintre cele mai bune ceaiuri care ajuta la eliminarea kilogramelor in plus.

De-a lungul anilor, avantajele consumului de ceai au devenit din ce in ce mai cunoscute, mai ales daca doriti sa pierdeti in greutate in mod natural.

Ceaiuri precum ceaiul negru, ceaiul verde, ceaiul de musetel si ceaiul albastru – ne ajuta sa ne pastram sanatatea, sa prevenim boli, dar si sa scadem in greutate.

Exista multe soiuri de ceaiuri care incep usor usor sa isi marcheze prezenta in vietile noastre, iar in fruntea listei este ceaiul Pu-Erh. Cunoscut a fi cel mai bine pastrat secret din China, ceaiul pu-erh (pronuntat poo-air) este cultivat din aceeasi planta care furnizeaza ceai oolong, verde si negru.

A fost mult timp promovat ca fiind unul dintre cele mai bune ceaiuri pentru a ajuta la eliminarea kilogramelor in plus. Daca nu sunteti initiat, va spunem noi tot trebuie sa stiti depre ceaiul puerh, in special cum ne ajuta in lupta cu pierderea in greutate.

Ce este ceaiul Pu-erh?

Nascut in districtul Yunnan din China, pu-erh este cultivat din planta Camellia sinensis, care furnizeaza si alte variante de ceai. Ceea ce face acest ceai diferit de altele este ca pu-erh este fermentat ca ceaiul oolong si apoi trece printr-un alt proces cunoscut sub numele de post-fermentare. Odata ce ceaiul este fermentat, frunzele sunt uscate la soare si imbatranite intr-un mediu cu umiditate ridicata.

Dupa cum se spune popular, cu cat vinul este mai imbatranit, cu atat are un gust mai bun. In mod similar, ceaiul pu-erh devine mai bun cu cat este mai vechi. Este o delicatesa speciala in China.

Beneficii cunoscute ale ceaiului Pu-erh

Ajuta la procesul de curatare al organismului

Se spune ca ceaiul Pu-erh este benefic pentru curatarea sangelui si digestie. Numeroasele alimente pe care le consumam pot contine uleiuri grase, toxine si substante chimice care raman mult timp in oraganimsul nostru. Ceaiul pu-erh ne ajuta la eliminarea toxinelor din organism.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Shutterstock.com.