Cele mai energizante alimente si cele care te fac sa te simti fara vlaga

Cristina Tudor1
De Cristina Tudor
4 mai 2021

Nu o data m-am intrebat care sunt acele mancaruri care iti dau energie intr-o zi obositoare de munca.

Ziua este tot mai lunga si, teoretic, pana la finalul lui iunie va mai tot creste, asa ca vom avea nevoie de cat mai multa energie pentru a rezista pana la finalul ei. Indiferent daca lucram de acasa sau mergem la birou, pentru multi dintre noi task-urile zilnice pot fi covarsitoare, iar a-ti pastra energia pana la finalul zilei poate fi o adevarata provocare.

Unii oameni apeleaza la cafea pentru a se mentine in forma, insa sunt unele mancaruri care iti dau energie si care pot reprezenta o alternativa mai buna si mai sanatoasa.

Inainte de toate, exista un truc foarte bun atunci cand vrei sa fii energic pe tot parcursul zilei: mesele mici si dese, cheia marilor succese. Nu trebuie sa lasi mai mult de cinci ore – recomandat este trei – intre mese deoarece in felul acesta nivelul zaharului din sange se prabuseste si stim cu totii ca glucoza este cel mai bun energizant.

Dar sa vedem care sunt acele mancaruri care iti dau energie si, dimpotriva, acelea care te lasa fara vlaga:

Fasolea neagra

Nu numai ca fasolea neagra este delicioasa si versatila, ci este si o sursa excelenta de proteine din plante, fibre sanatoase ce ajung la nivelul intestinului si carbohidrati care stimuleaza energia. Fasolea neagra reprezinta, de asemenea, o sursa excelenta de fier, care este importanta pentru energie, deoarece fierul joaca un rol in reglarea hemoglobinei ce ajuta la transportarea oxigenului in sange. O masa ce contine fasole neagra este ideala dupa antrenament, deoarece va reface stocul de proteine si carbohidrati si va oferi energie pentru restul zilei.

Bananele

Aceste fructe pe care le poti purta tot timpul in geanta, reprezinta o modalitate excelenta de a obtine rapid un impuls de energie din zaharul lor natural, fructoza, care este un carbohidrat. In plus, bananele sunt usor de digerat. Fructoza se transforma in glucoza si patrunde in fluxul nostru sanguin, unde celulele noastre, in special celulele creierului, o pot folosi pentru energie rapida.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Unsplash.com.