Cele mai puternice antibiotice naturale. Fitoterapeut: „Au efect imunostimulator, imunomodulator anti-infectios si anti-bacterial”

Cristina Tudor1
De Cristina Tudor
12 feb. 2021

Exista panacee naturale pe care le ai la dispozitie, chiar pe rafturile din frigider.

Sunt alimente cu proprietati anti-infectioase. Am stat de vorba cu Alice Popescu, medic primar medicina familiei, care ne-a vorbit despre proprietatile fiecarui aliment.

Echinaccea.

„Echinaccea are efect imunostimulator si imunomodulator, adica stimuleaza capacitatea organismului de a lupta impotriva bacteriilor. In general, acestea sunt sub forma de pastile, dar exista si sub forma de tinctura care se recomanda in doze destul de mari, de 30 de picaturi”

Usturoiul si ceapa.

„In Roma Antica, soldatilor romani le erau date ratii de usturoi si ceapa tocmai pentru efectul anti-infectios”, povesteste doctorita. Un alt leac impotriva racelii invatat de la bunica sunt cataplasmele cu ceapa si usturoi lasate peste noapte langa pat. Mirosul te ajuta sa lupti impotriva infectiei.

Uleiul de oregano.

Uleiul de oregano este cunoscut pentru proprietatile sale de a distruge bacterii: „Uleiurile volatile au efect anti-infectios, anti-bacterial, anti-fungic. Toate plantele care contin cantitati mari de uleiuri volatile au acest efect anti-infectios. La fel este si in cazul maghiranului si al cimbrului, cel mai puternic din familia plantelor”, spune medicul.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.