Cele mai puternice antibiotice naturale

1
De Ingrid David
28 apr. 2019

Medicamentele sunt importante in procesul de insanatosire, insa stim ca excesul este daunator pentru corpul nostru. Atunci cand suferi de o infectie minora, poti folosi antibiotice naturale ce indeparteaza problema fara sa-ti afecteze stomacul sau ficatul.

Cauzata de virusuri, bacterii sau fungi, afectiunea trebuie rapid indepartata daca nu vrei ca organismul tau sa sufere. Chiar daca cea mai la indemana metoda de a te trata sunt medicamentele antibiotice, afla ca exista si o serie de preparate naturale cu acelasi efect. Printre acestea se numara uleiul de organo, extractul de mir si… varza. Indiferent ce metoda de tratare ai alege, nu uita ca e important sa te consulti cu medicul tau.

1. Uleiul de organo

Oregano este un antibiotic natural, datorita continutului sau bogat in carvacrol. Acest antibiotic natural este eficient mai ales in cazul infectiilor bacteriene, dar este in special laudat pentru efectele sale rapide in infectiile tractului gastrointestinal. Pentru cele mai bune rezultate, foloseste ulei de oregano care contine cel putin 70% carvacrol. Acest produs este de asemenea antifungic, astfel incat il poti utiliza si in cazul diverselor afectiuni ale pielii.

2. Echinacea

Echinacea este, de departe, unul dintre cele mai cunoscute remedii naturale. Multi oameni folosesc aceasta planta pentru a trata virusul care provoaca banala, dar nesuferita raceala. Iata insa ca echinacea are si alte beneficii. Specialistii in medicina naturista recomanda folosirea echinaceei (sub toate formele sale) daca ai o infectie bacteriana, o rana deschisa sau o toxiinfectie. Aceiasi specialisti mai spun ca echinaceea este deosebit de eficienta si in cazul infectiilor respiratorii.

Smoothie pentru o piele fara imperfectiuni

3. Piperul Cayenne

Cu toate ca de obicei, cand esti bolnava, ti se recomanda sa mananci mai ales supe sau mancaruri aproape fara gust (de spital, cum se spune), iata ca piperul cayenne este o exceptie. Acest lucru este datorat faptului ca piperul este un adevarat antibiotic, cat si un antifungic natural. Asa ca daca vrei sa scapi mai repde de diverse infectii sau boli cauzate de ciuperci, pune in alimentele pe care le mananci mai mult piper! Sau, daca ti se pare ca mancarea e prea picanta, dilueaza pieperul cayenne cu un „ulei de transport“. Acesta poate sa fie ulei de masline sau de nuca de cocos. Sunt doua alegeri bune, mai ales daca vrei sa nu afectezi tesuturile mai delicate din organism.

De ce este bun ghimbirul pentru sanatatea organismului?

4. Ghimbirul

Ghimbirul este un condiment excelent pentru consumul zilnic. Componentul sau activ, gingerolul, s-a dovedit eficient in a reduce riscul de aparitie a cancerului si de a preveni sau a atenua problemele digestive. Ghimbirul a fost, de asemenea, folosit de mult timp ca un antibiotic natural, in special impotriva agentilor patogeni proveniti din alimente. Daca mananci o bucatica de ghimbir alaturi de mancarea ta de zi cu zi, probabilitatea de a te imbolnavi, chiar daca a fost contaminata cu salmonella, listeria sau campylobacter scade considerabil.

5. Varza

Evitata deoarece provoaca balonare, varza se doveste un inamic de temut in lupta cu bacteriile de orice fel. Compusii de sulf din varza cauzeaza gaze, dar acestia sunt, de asemenea, deosebit de eficienti cand vine vorba despre distrugerea celulelor daunatoare. Capacitatea antibacteriana a verzei este mai puternica atunci cand o mananci cruda. Toate legumele crucifere au, de fapt, aceste beneficii.

Beneficiile uleiului de cocos: 10 avantaje pentru sanatatea si frumusetea ta

6. Uleiul de cocos

Uleiul de nuca de cocos este in topul alimentelor naturale care au un efect bun pentru organismul tau. Atat pe interior, cat si pe exterior. Pentru ca uleiul minune obtinut din nuca de cocos nu este bogat doar in antioxidanti. El are, in aceeasi masura, proprietati antifungice si antimicrobiene. Consumat cu moderatie, acest ulei contribuie la consolidarea sistemului imunitar. Totusi, nu exagera! Ia in calcul ca lichidul contine din plin grasimi saturate, si risti sa iei in greutate.

7. Ulei esential de smirna

Iata un condiment pe care probabil il recunosti din povestea biblica despre nasterea lui Isus. Ei, bine, un studiu realizat in anul 2000 a confirmat faptul ca smirna este capabila sa combata bacteriile precum E. coli, staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa si Candida albicans. Poti gasi acest produs in farmacii, magazine alimentare, dar si online.

8. Extract de frunze de masline

Nu doar maslinele si uleiul lor ofera beneficii pentru sanatate, ci si frunzele acestui arbore mediteranean. Extractul de frunze de masline este folosit pentru capacitatea sa de a reduce febra inca de acum cateva sute de ani. De asemenea, s-a constatat ca preparatul lupta cu succes impotriva malariei. Cercetatorii au descoperit recent ca acidul elenolic din frunzele de masline functioneaza ca un antibiotic cu spectru larg care poate ucide bacteriile, virusii si ciupercile.

Foto: Instagram/turmericlatte