Cum iti ajuti sistemul limfatic sa curete organismul si sa lupte impotriva virusurilor

1
De Cristina Tudor
3 mart. 2020

Sistemul limfatic este un element esential daca vorbim de un organism sanatos.

Alaturi de sistemul imunitar, tine la distanta virusurile. Sistemul limfatic este de o importanta capitala!

Organismul se devitalizeaza daca sistemul limfatic nu functioneaza corespunzator.

Sistemul limfatic este cel care „matura” deseurile de la nivelul tesuturilor, care colecteaza si distruge toxinele, bacteriile, celulele anormale din corp si care transporta celulele imunitare in zonele unde este nevoie de ele.

Sistemul limfatic nu este un circuit inchis, el transporta si filtreaza circa 20 de litri de sange pe zi, recicland practic plasma din sange. Dintr-o medie de 20 de litri de sange filtrat zilnic, aproximativ 17 litri de sange se reintorc in vasele de sange, iar restul de 3 litri sunt transportati de sistemul limfatic pentru filtrare continua, pentru ca ulterior sa se reintoarca tot in sange.

Cu cat te misti mai putin, cu atat mai lent devine sistemul tau limfatic, iar tu te vei simti din ce in ce mai letargic.

Semne ca sistemul tau limfatic a incetinit: ai dureri, oboseala, alergii, sinuzite, amigdalite, hipertensiune, infectii repetate, inflamatii, dureri de cap, incepi sa te ingrasi. De asemenea, apare depresia, te poti confrunta cu ganduri negative si cu un comportament ce iti blocheaza energia pozitiva.

Cum iti poti ajuta sistemul limfatic?
Imbunatatirea sistemului limfatic este cheia care iti va ajuta corpul sa elimine depunerile toxice, care au legatura cu durerile tale si depunerile de grasime.

Dieta este cruciala in acest demers. Obligatoriu, beti minim 2 l apa plata pe zi. Mancati cat mai natural si vegetal posibil. Profitati de legumele verzi ale primaverii, fac miracole pentru sistemele imunitar si limfatic.

Incercati sa ganditi pozitiv. E greu? Faceti o mica rugaciune de multumire pentru ce aveti. Recunostinta deschide inima si va ajuta sa primiti gandurile pozitive. Mergeti pe jos in aer liber cat mai mult, in pas alert. Miscarea este miraculoasa pentru limfa. Respirati corect, cautati tehnici de respiratie, exista nenumarate tutoriale in acest sens.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Getty Images.