Cum previi cauza afectiunilor cardiovasculare prin alimentatie

Cristina Tudor1
De Cristina Tudor
27 nov. 2020

Hipertensiunea arteriala este cea mai comuna cauza pentru dezvoltarea afectiunilor cardiovasculare.

Daca nu este tratata corespunzator, ea poate avea repercusiuni asupra sanatatii inimii.
Potrivit Healthline, hipertensiunea arteriala este o afectiune ce se poate preveni atat prin administrarea de medicamente, cat si prin nutritie. Schimbarile alimentatiei si stilului de viata sunt cele mai bune metode prin care poti preveni hipertensiunea arteriala, daca nu esti convins de administrarea medicamentelor. Iata o serie de tratamente naturiste care te pot ajuta sa reduci riscurile tensiunii arteriale!

Busuioc

Busuiocul are in componenta sa eugenol, element care poate ajuta in reducerea presiunii sangvine. Cu toate acestea, mai multe studii sunt necesare pentru a determina efectul benefic asupra organismului uman. Pana in acest moment, studiile s-au bazat pe analiza efectului asupra animale.

Patrunjel

Patrunjelul contine o multitudine de componente ce pot reduce tensiunea arteriala, precum vitamina C si carotenoide.

Usturoi

Usturoiul contine anumite componente, precum alicina, care relaxeaza vasele de sange si ajuta circulatia. Studiile au aratat ca acesti factori pot reduce presiunea sangvina. Voluntarii care au participat la studiu si au consumat usturoi pentru o anumita perioada de timp au prezentat aceleasi beneficii pe care le aveau cei care administrau medicamente specifice afectiunilor cardiovasculare.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.