Cum recunosti legumele sanatoase?

Cristina Tudor1
De Cristina Tudor
4 apr. 2020

Majoritatea persoanelor evita din reflex legumele lovite sau cu pete, dar exista si alti factori pe care trebuie sa ii iei in calcul cand mergi la cumparaturi la piata sau la supermarket.

Afla cum recunosti legumele sanatoase si pune in practica solutiile care te vor ajuta sa prepari retete apetisante si sa obtii un plus de vitamine si minerale.

Cand vrei sa cumperi legume pentru salate sau alte retete conteaza foarte mult sa le analizezi aspectul cu grija pentru a lua numai variante cu multi nutrienti. Intensitatea culorii si aspectul exterior sunt factori importanti care iti vor influenta decizia, dar exista si alte criterii pe care merita sa le evaluezi. Este foarte important sa inveti cum recunosti legumele sanatoase pentru ca iti vei proteja organismul si vei face si economii in acest mod.

Legumele proaspete pot inlocui suplimentele alimentare si precis iti va face placere sa obtii vitaminele de care ai nevoie creand un curcubeu aromat in farfurie, in loc sa iei tot timpul pastile.

Iata cum recunosti legumele sanatoase:

1. Culoarea

Dupa ce ai verificat ca legumele sa nu fie lovite sau patate trebuie sa privesti cu atentie culoarea lor. Alege-le pe cele cu nuanta cea mai intensa, care te fac sa vrei sa incepi sa gatesti chiar acum. Legumele cu cele mai multe vitamine vor avea o culoare apetisanta si foarte intensa. De asemenea, nuanta va fi uniforma. Nu cumpara legumele care au o culoare pala sau o stralucire albicioasa ori laptoasa pentru ca inseamna ca nu au crescut la lumina soarelui sau s-au dezvoltat intr-un sol nepotrivit.

2. Greutatea

In general va trebui sa selectezi legumele cele mai grele comparativ cu marimea lor. In cazul in care observi ca sunt foarte usoare sa stii ca nu vor avea un miez zemos, ci vor fi deshidratate si cu o textura neplacuta. O greutate mai mare reprezinta garantia miezului delicios, cu un continut optim de apa si vitamine. Cel mai simplu mod in care poti intruni acest criteriu este sa tii in mana mai multe legume de acelasi tip.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Getty Images.