Cum sa slabesti rapid: 9 modalitati eficiente de a pierde in greutate

1
De Cristina Tudor
7 ian. 2023

Toata lumea viseaza sa slabeasca rapid. Ei bine, cercetarile stiintifice au stabilit noua metode eficiente de pierdere in greutate.

Iata care sunt cele noua cai prin care putem slabi rapid.

1. Postul intermitent

Postul intermitent este un model de alimentatie care implica posturi regulate, pe termen scurt, si consumul de mese intr-o perioada mai scurta de timp, pe parcursul zilei.
Mai multe studii au indicat ca postul intermitent pe termen scurt, care este urmat pe o durata de pana la 24 de saptamani, duce la pierderea in greutate la persoanele supraponderale.

Cele mai comune metode de post intermitent includ urmatoarele:

• Post in zilele alternative: posteste o data la doua zile si mananca normal in zilele fara post. Versiunea modificata presupune sa mananci doar 25-30% din necesarul de energie al organismului in zilele de post.
• Dieta 5:2: postesc 2 zile din 7. In zilele de post mancati 500-600 de calorii.
• Metoda 16/8: posteste timp de 16 ore si mananca doar pe o durata de 8 ore. Pentru majoritatea oamenilor, fereastra de 8 ore ar fi in jurul pranzului pana la ora 20:00. Un studiu asupra acestei metode a constatat ca mancatul intr-o perioada restransa a facut ca persoanele care urmau aceasta dieta sa consume mai putine calorii si sa piarda in greutate.

Cel mai bine este sa adoptati un model de alimentatie sanatoasa in zilele fara post si sa evitati supraalimentarea.

2. Urmarirea dietei si a exercitiilor fizice

Daca cineva vrea sa slabeasca, ar trebui sa fie constient de tot ceea ce mananca si bea in fiecare zi. Cel mai eficient mod de a face acest lucru este sa inregistrezi fiecare articol pe care il consumi, fie intr-un jurnal, fie intr-un tracker online de alimente.

Cercetatorii au estimat, in urma unui studio realizat in 2017, ca vor exista 3,7 miliarde de descarcari de aplicatii de sanatate intr-un an. Dintre acestea, aplicatiile pentru dieta, activitate fizica si pierdere in greutate au fost printre cele mai populare. Acest lucru nu este fara motiv, deoarece urmarirea activitatii fizice si a progresului de pierdere a kilogramelor accumulate in plus poate fi o modalitate eficienta de a gestiona greutatea.

Un studiu a descoperit ca urmarirea consecventa a activitatii fizice a ajutat la pierderea in greutate. Intre timp, un studiu de revizuire a gasit o corelatie pozitiva intre pierderea in greutate si frecventa monitorizarii consumului de alimente si exercitiilor fizice. Chiar si un dispozitiv simplu precum un pedometru (instrument care ne contorizeaza numarul de pasi facuti intr-un interval de timp) poate fi un instrument util de slabit.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Getty Images.