Cum trebuie sa bei apa pentru a slabi? 6 metode utile pentru a scapa repede de kilogramele in plus

1
De Cristina Tudor
23 apr. 2021

Multe studii sustin teoria conform careia apa este benefica pentru pierderea in greutate.

De asemenea, hidratarea este esentiala pentru multi factori care joaca un rol in pierderea in greutate, inclusiv digestia si functia musculara.

Cu toate acestea, comunitatea medicala nu este inca sigura cu privire la influenta consumului de apa asupra pierderii in greutate.

In acest articol, aflati sase motive pentru care apa potabila poate ajuta o persoana sa slabeasca. De asemenea, ne uitam la cata apa ar trebui sa bea o persoana in fiecare zi.

Sase motive pentru care apa potabila te pot ajuta sa slabesti

Cercetatorii nu sunt inca siguri de ce consumul de apa mai mare ajuta o persoana sa piarda in greutate, dar multe studii arata o corelatie pozitiva intre consumul crescut de apa si pierderea in greutate.

Mai jos sunt sase motive pentru care apa poate ajuta la pierderea in greutate.

1. Apa este un inhibitor natural al apetitului

Cand stomacul simte ca este plin, trimite semnale catre creier pentru a nu mai manca. Apa poate ajuta la ocuparea spatiului in stomac, ducand la o senzatie de plenitudine si reducand foamea.

O persoana poate crede, de asemenea, ca ii este foame atunci cand este de fapt sete. Consumul unui pahar cu apa inainte de a lua ceva de mancare poate ajuta la reducerea gustarilor inutile.

2. Apa creste capacitatea de ardere a caloriilor

Unele cercetari indica faptul ca apa potabila poate ajuta la arderea caloriilor.

De asemenea, apa poate creste temporar cheltuielile energetice de repaus ale corpului sau numarul de calorii arse in timp ce se odihnesc.

Consumul de apa rece poate imbunatati si mai mult beneficiile apei de a arde calorii, deoarece corpul cheltuieste energie sau calorii, incalzind apa pentru digestie.

3. Apa ajuta la indepartarea deseurilor din corp

Cand corpul este deshidratat, nu poate indeparta corect deseurile ca urina sau fecale.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.