De ce dietele nu mai functioneaza dupa o anumita perioada de timp

1
De Cristina Tudor
10 dec. 2020

Dieta ta preferata nu mai da rezultate?

Un nou studiu a descoperit ca, desi majoritatea dietelor stimuleaza pierderea in greutate si reduc tensiunea arteriala, isi pierd efectele daca sunt practicate pentru o perioada lunga de timp. Dupa aproximativ un an, beneficiile dietei incep sa scada, iar greutatea corporala incepe sa revina la valoarea initiala.

Potrivit Healthline, indiferent de dieta aleasa, aceasta ofera rezultate surprinzatoare asupra organismului. Greutatea corporala este redusa, tensiunea arteriala revine la normal, iar organismul este mult mai echilibrat. Cu toate acestea, majoritatea dietelor isi pierd efectele, in mare masura, daca sunt practicate pe o perioada indelungata de timp.

Studiul a relevat ca, in decurs de 6 luni, dieta ofera rezultate pozitive, precum pierderea in greutate si imbunatatiri considerabile in privinta tensiunii arteriale ridicate. Cu toate acestea, dupa 12 luni, aceste efecte se diminueaza.

Un studiu similar a descoperit ca majoritatea persoanelor care urmau o dieta si-au recapatat jumatate din greutatea initiala in decurs de 2 ani. Dupa 5 ani, 80% din greutatea initiala a fost redobandita.

Aceste cercetari sugereaza ca persoanele interesate de pierderea in greutate au nevoie de un plan mai complex pentru a mentine efectele dorite, intrucat dieta propriu-zisa ofera numai rezultate temporare.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Getty Images.