Deficit de enzime digestive: cum previi balonarea si indigestia

1
De Cristina Tudor
29 iun. 2020

Enzimele digestive nu trebuie sa lipseasca din alimentatia niciunui om care vrea sa fie sanatos si care descopera ca nu produce destule enzime in mod natural.

Sistemul nostru digestiv este, daca vrei, fabrica energiei noastre. Aici introducem tot ce trebuie sa ne asigure aportul de minerale, vitamine, proteine, acesti combustibili pentru care organismul nostru sa functioneze la cele mai inalte cote.

„Daca vei citi eticheta suplimentelor de enzime vei afla ca ele contin de obicei: lipaza – necesara pentru digestia grasimilor, amilaza – descompun carbohidratii, proteaze si peptidaze – ambele ajuta la digerarea proteinelor, lactaza – implicata in digestia lactozei, alfa-galactosidaza – enzima de care avem nevoie pentru a digera o forma complexa de carbohidrati care se gaseste in fasole, de exemplu.”, explica Andreea Abraham, nutritionist Nutrimetrics.

Aceste 3 practici simple de yoga iti vor calma durerile cauzate de inflamatii

De ce este sanatos sa consumi suplimente cu enzime digestive?

„Suplimentele de enzime digestive sunt concepute pentru a imbunatati aportul de enzime digestive naturale ale corpului si pentru a mentine sanatatea sistemului digestiv. Nu toata lumea are nevoie de acest ajutor suplimentar. Daca insa nu produci suficiente enzime si experimentezi simptome precum gaze, balonare, indigestie, un supliment de enzime de calitate iti va fi sigur de folos”, conchide specialistul in nutritie.

Ce trebuie sa faci cand incepi o noua dieta? 8 trucuri care iti garanteaza succesul

Punctual, haideti sa vedem care sunt cauzele deficitului de enzime si in ce situatii sunt ele recomandate a fi folosite.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Getty Images