Dieta cu seminte de floarea soarelui – cum functioneaza

1
De Cristina Tudor
11 mai 2020

Afla mai multe despre semintele de floarea-soarelui pentru a le include corect in dieta ta zilnica!

O dieta care consta in principal doar din seminte de floarea-soarelui nu este o metoda sanatoasa sau eficienta de slabit. In schimb, semintele de floarea-soarelui pot fi o parte nutritiva importanta a unei diete bine echilibrate sau a unui plan de slabit.

Semintele de floarea-soarelui

Semintele de floarea-soarelui sunt o sursa excelenta de vitamina E, un antioxidant care combate radicalii liberi, care sunt molecule instabile care pot contribui la dezvoltarea cancerului. Sarace in colesterol, semintele de floarea-soarelui sunt o sursa buna de acid pantotenic/vitamina B5, fosfor, cupru, mangan si seleniu.
De asemenea, sunt bogate in fibre, o componenta cheie in procesul de eliminare a deseurilor, imbunatatind mecanismele naturale de detoxifiere ale organismului.

Dieta cu seminte de floarea-soarelui

Dieta cu seminte de floarea-soarelui este una dintre numeroasele diete extreme, despre care se spune ca te ajuta sa slabesti rapid datorita faptului ca limiteaza drastic aportul caloric. Problema acestui tip de dieta este faptul ca nu asigura o nutritie adecvata, iar rezultatele obtinute sunt greu sau imposibil de mentinut pe termen lung. Daca persoanele care au tinut aceasta dieta revin la stilul de viata si la obieciurile alimentare de dinainte, exista un risc foarte mare ca ele sa puna rapid in greutate.

Limitarea brusca a aportului caloric pentru o perioada scurta de timp poate ajuta la pierderea in greutate, dar poate fi extrem de periculoasa pentru sanatate. Prin urmare, dietele drastice nu sunt recomandate de medici.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Getty Images.