Dieta Uglov pentru slabit pe termen lung: printre cele mai usoare si mai eficiente

1
De Cristina Tudor
21 ian. 2020

Autorul acestei diete este faimosul medic rus Fedor Uglov, inregistrat in Cartea Recordurilor drept cel mai in varsta chirurg care si-a exercitat meseria.

Acesta a trait pana la 103 ani fara sa aiba parte de probleme grave de sanatate, iar dieta Uglov mizeaza pe alimentatia sanatoasa si mentinerea unui stil de viata activ pentru a combate obezitatea si imbolnavirile.

Potrivit dr. Uglov, optimismul este la fel de important pentru mentinerea sanatatii si prevenirea ingrasarii ca si alimentele care compun mesele principale si gustarile.

Ce reguli trebuie sa respecti pentru a urma dieta Uglov?

Aceasta dieta se bazeaza pe stimularea procesului de slabire cu ajutorul alimentatiei sanatoase. Este esential sa mananci la ore fixe si sa respecti un interval de pauza intre mese si gustari.

Nu este indicat sa dormi sau sa te odihnesti imediat dupa ce mananci, ci se recomanda sa fii activ fie printr-o plimbare sau reluand munca de la serviciu.
Cina trebuie neaparat sa fie servita cel tarziu la ora 20, astfel incat sa aiba loc digestia inainte sa mergi la culcare. Meniul promovat de dieta Uglov are drept obiectiv eliminarea dependentei de zahar, alcool sau alimente procesate.

Cat de mult trebuie sa dormi cand urmezi dieta Uglov?

Dr. Uglov considera ca somnul linistit si profund este baza pentru fortificarea organismului, functionarea optima a metabolismului si eliminarea greutatii in exces. Va trebui sa dormi cel putin 7 ore in fiecare noapte si nu este permis somnul in timpul zilei.

Cat de des trebuie sa faci miscare?

Meniul propus de dr. Uglov este corelat cu o activitate constanta, miscarea fiind esentiala pentru protejarea organismului si reconturarea siluetei.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Getty Images.