Efecte uimitoare: ce se intampla in corpul tau atunci cand mananci usturoi

1
De Cristina Tudor
19 feb. 2020

Ce se intampla daca mananci usturoi la masa: ce schimbari produce in corp usturoiul.

Usturoiul este unul dintre cele mai consumate alimente de romani, fiind folosit foarte des pentru a asezona si pentru a da un plus de gust mancarurilor. Usturoiul are o multime de beneficii, fiind considerat de multa lume un adevarat antibiotic natural.

Iata de ce este bine sa consumi usturoi.

Usturoi. Ce beneficii are consumul de usturoi

Usturoiul este aliatul numarul unu al sistemului nostru imunitar, datorita continutului ridicat de alicina, care ii confera si acel miros intepator, care deranjeaza pe multa lume. Alicina are proprietati antibacteriene si poate combate diverse tipuri de infectii, de la intoxicatiile alimentare si pana la pneumonie.

Usturoiul este extrem de eficient si in lupta contra ciupercilor, deoarece contine agenti activi sulfurosi care practic dezintegreaza ciupercile parazite.

Daca esti bolnav, poti folosi pana la un anumit punct usturoiul pe post de antibiotic. Usturioul lupta cu succes impotriva diversilor paraziti intestinati, cum ar fi limbricii si tenia, si are capacitatea de a elimina anumite microorganisme, cum ar fi e. coli sau stafilococul. Usturoiul este, de asemenea, foarte eficient impotriva herpesului, reusind sa adoarma virusul in organism si sa ii combata efectele negative.

Usturoiul are un efect benefic si pentru piele, par si unghii. S-a demonstrat ca oamenii care consuma frecvent usturoi au pielea mai elastica si unghiile mai tari. Usturoiul combate cu succes si matreata si caderea parului.

Usturoi: vezi aici de ce este bine sa consumi usturoi si ce alte beneficii uimitoare are.

Foto: Getty Images