Este sanatos sa mananci fructe imediat dupa masa? Ce efect poate avea acest lucru asupra organismului?

1
De Cristina Tudor
4 apr. 2021

Fructele se afla pe lista celor mai sanatoase alimente. Acestea contin o multitudine de substante nutritive, minerale si vitamine esentiale pentru buna functionare a organismului nostru.

Cu toate acestea, beneficiile fructelor pot fi puternic influentate de perioada in care le consumam, precum si alimentele pe care le ingeram in acelasi timp. Cat de sanatos este sa mananci fructe imediat dupa masa?

Desi fructele sunt extrem de sanatoase pentru organismul nostru, specialistii recomanda ca acestea sa fie consumate la un anumit timp dupa mese.

De ce nu este sanatos sa consumi fructe imediat dupa masa?

Fructele nu se combina cu lipide, cu proteine sau cu legume. Cand sunt consumate in acelasi timp cu alte alimente, vor ramane blocate in stomac, producand chiar si alcool, toata digestia fiind perturbata.

Imediat cum vin in contact cu mancarea din stomac si cu sucurile digestive, intreaga masa de alimente incepe sa fermenteze, iar continutul stomacului devine acid.

Dupa ce am consumat orice altceva in afara de fructe, trebuie sa avem in vedere timpul de digestie al fiecarui aliment pana cand le vom putea consuma si pe acestea. In general, trebuie sa asteptam cel putin o ora.

De asemenea, separarea fructelor de restul alimentelor si meselor poate avea beneficii asupra organismului. Mancatul fructelor pe stomacul gol accelereaza pierderea greutatii inutile. Caloriile de inalta calitate care se gasesc in fructe nu vor afecta greutatea corpului.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.