Hrana pentru creier si memorie! Cele mai bune 8 alimente

1
De Cristina Tudor
2 oct. 2019

Superalimentele care consumate zilnic asigura sanatatea creierului si o memorie optima.

Corpul are nevoie sa mancam bine, pentru a functiona corect. Avem nevoie de hrana atat pentru sanatatea fizica, cat si pentru cea psihica.

Asa cum inima, muschii si plamanii necesita nutrienti, asa si creierul necesita hrana, a povestit psihologul Eveline Tibichi Osnaga cotidianului Evenimentul Zilei.

Multi oameni inca nu stiu ce mancare este buna pentru creier. Creierul va imbatrani automat mai repede, isi va pierde amintirile pe termen scurt si lung si se va micsora, daca nu este bine „hranit” cu nutrienti adecvati si relevanti.

Iata 8 din alimentele care servesc drept hrana pentru creier:

Pestele gras

Acest tip de peste include somon, pastrav si sardine, care sunt toate surse bogate de acizi grasi omega-3. Stiati ca aproximativ 60% din creierul dv este format din grasimi, iar jumatate din acea grasime este omega-3?

Creierul dv foloseste omega-3 pentru a construi celulele creierului si nervilor, iar aceste grasimi sunt esentiale pentru invatare si memorie.

Omega 3-s are, de asemenea, cateva beneficii suplimentare pentru creier. l acesta poate incetini declinul mental legat de varsta si poate ajuta persoanele afectate de Alzheimer.

Si vine in sprijinul deficientei de invatare si al depresiei.

Cafeaua

Cafeaua poate ajuta la stimularea vigilentei si starii de spirit. Cele doua componente principale din cafea – cofeina si antioxidantii, va ajuta creierul.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Shutterstock.com.