Inflamatia, sursa multor boli grave, se poate depista cu ajutorul acestor analize

1
De Cristina Tudor
31 iul. 2020

Inflamatia din organism este inceputul unui lung sir de probleme de sanatate. Mai mult, inflamatia cronica poate duce la cancer.

Nu este problematica inflamatia pe termen scurt, deoarece corpul nu se vindeca fara inflamatie. Insa cea cronica este ceea ce trebuie depistata si, desigur, evitata.

Inflamatia cronica ajuta la formarea celulelor canceroase, fiindca modifica ADN-ul celular. Cea mai indicata solutie este stoparea alimentatiei pro-inflamatorii: zaharul, zaharul ascuns, semipreparatele, alimentele acide.

Inflamatia se depisteaza cu ajutorul analizelor de sange

In momentul in care un pacient are valori mari ale CRP – Proteina C Reactiva, sau are fibrinogenul sau VSH-ul mare trebuie neaparat sa mearga la un medic reumatolog, fiindca aceste valori mari inseamna raspunsul organismului la o boala reumatismala inflamatorie.

Medicii atrag atentia asupra faptului ca odata depistata boala este esential ca tratamentul sa inceapa cat mai devreme, tocmai pentru ca pacientul respectiv sa aiba o calitate a vietii buna pentru mai mult timp.

Bolile reumatismale in marea lor parte sunt boli invalidante, iar persoanele afectate rar mai pot munci sau face activitatile obisnuite ca inainte de diagnostic. De asemenea, medicii spun ca trebuie net diferentiate bolile reumatismale inflamatorii care apar la tineri si care dureaza toata viata si cele de uzura care de regula apar la persoanele in varsta.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Shutterstock.com.