Masa bogata si talie mica? Frantuzoaicele te invata cum!

Larisa Giurea1
De Larisa Giurea
30 mai 2019

Frantuzoaicele continua sa ramana o sursa de inspiratie si un paradox pentru toti nutritionistii. Mananca cu pofta, beau vin si au o silueta de invidiat! Descopera acel „je ne sais quoi” care te ajuta sa iti organizezi o bucatarie à la française!

In ciuda aversiunii fata de diete si bucataria traditionala renumita pentru utilizarea untului, branzeturilor si carnii grase, obezitatea si complicatiile de sanatate sunt extrem de rare in Franta.

Cheia pentru gatitul à la carte consta in simplitatea ingredientelor. Francezii gatesc intotdeauna cu alimente de baza, sanatoase si naturale. Mesele sunt imbietoare datorita painii proaspat scoase din cuptor si a vinului pe care nu il refuza niciodata.

Frantuzoaicele par sa posede secretele de nutritie si silueta la care toate tanjim. Daca dieta franceza iti face cu ochiul, descopera 10 lucruri pe care toate pariziencele le tin aproape cand vine vorba de gatit si organizeaza-ti si tu o bucatarie à la francaise.

Cum am (re)descoperit Parisul

1. Un carton cu oua proaspete este asezat intotdeauna nonsalant pe pervaz

Frantuzoaicele mananca rareori oua la micul dejun. In schimb, aceste sunt fierte tare si asezate intr-un sandwich alaturi de branza si maioneza la pranz sau savurate cu legume pentru o cina usoara.

2. Ai neaparat nevoie de cel putin o bagheta proaspata

Painea procesata sau feliata nu isi are locul in bucataria frantuzeasca. Pariziencele iubesc baghetele si le mananca proaspete si crocante direct de la boulangerie.

3. Mustarul Dijon este printre cele mai ravnite secrete ale meselor à Paris

Frantuzoaicele il adora pur si simplu uns pe baguette sau amestecat cu ulei de masline pentru un delicios dressing de salata.

4. Uleiul de masline le face pe face frantuzoaice sa straluceasca din interior spre exterior

Acestea il folosesc nu numai la gatit, ci si pe piele sau par, datorita grasimilor sanatoase pe care le contine.

Care sunt cele mai sanatoase uleiuri pentru gatit?

5. Branzeturile sunt una dintre cele mai importante componente ale dietei pariziene

Oferta variata a oricarei fromagerie nu este o intamplare! Diverse tipuri de branza se mananca doar cu anumite alimente si doar la anumite vinuri! Sa stii cand si cum sa mananci diferitele tipuri de branza este la fel de important ca a sti sa zici „Bonjour!”

6. Pentru frantuzoaice este lege: nimic fara unt

Sosuri, preparate cu carne, croissante, deserturi – untul este nelipsit din bucataria frantuzeasca!

7. Trebuie sa ai vin mereu la indemana. Mai multe sticle.

Daca te intrebi de ce, afla ca vinul are mai multe roluri in bucatarie. Inainte sa il savurezi cu prietenii pe care i-ai invitat la cina, un pahar sau doua din licoarea aromata iti vor tine de urat in timp ce gatesti deliciosul coq au vin!

8. Iaurtul in cantitati mici si dese, cheia marilor succese

Frantuzoaicele nu consuma iaurt degresat, indulcit sau aromat. Fie ca este vorba de micul dejun sau de un desert delicios, iaurtul este intotdeauna savurat natural si in cantitati mici.

9. O ceasca de ceai te imbie in casa oricarei frantuzoaice

Desi in oras prefera sa bea espresso sau cappuccino, ceaiul este intotdeauna favoritul pentru acasa. Frantuzoaicele il adora cu toast si dulceata de caise!

Tarta Tatin cu ananas, o reinterpretare reusita a desertului frantuzesc cu mere

10. Pariziencele nu sar aproape niciodata peste desert

Dupa o cina delicioasa, frantuzoaicele nu vor refuza niciodata un soufflé chocolat sau o creme brûlée! Pariziencele manananca pentru a trai, nu traiesc pentru a manca, dar se bucura de orice experienta culinara si se delecteaza din plin cu tot ce e mai bun.

Foto: Instagram/AnneLaure Mais Moreau