8 metode de gatit care sunt toxice pentru organism

Cristina Tudor1
De Cristina Tudor
10 ian. 2021

Felul in care gatiti este la fel de important ca ceea ce mancati.

Astfel, prevention.com va prezinta 9 metode de gatit care transforma mancarea intr-una toxica.

Anumite metode de gatit pot deteriora proteinele. Proteinele denaturate sunt unele dintre cele mai mari ucigasi intestinali. Atunci cand afumati, prajiti sau puneti carnea pe gratar, se produc subtante cancerigene.

In functie de stilul de gatit pe care il alegeti, grasimile oxideaza. Dupa cum stiti, grasimile polinesaturate sunt foarte reactive la caldura si la alti factori chimici. Atunci cand sunt incalzite, aceste grasimi produc compusi dicarbonilici, care produc mutatii celulare si pot contribui la cancer.

Metode de gatit nesanatoase

Inainte de a incepe sa gatiti, trebuie sa stiti ce metode de gatit va creeaza aceste toxine gasite in hrana dumneavoastra. Pentru a simplifica lucrurile, aici este o lista a celor mai periculoase metode de preparare, astfel incat sa puteti evita deteriorarea alimentelor pe care le gatiti intr-un mod gresit.

Inabusirea

Inabusirea ajuta la prevenirea grasimile de la oxidare, dar are tendinta de a denatura pe deplin proteinele. Inabusirea pentru putin timp este buna, mai ales pentru legume, dar sa lasati carnea pe aragaz pentru o perioada buna de timp, nu este bine.

Gatitul in vid

Aceasta metoda de gatit poate face carnea sa se topeasca in gura. Este o metoda de gatit buna, dar are si cateva dezavantaje. Riscul principal este ca BPA si alti compusi se pot infiltra in alimentele din pungile de plastic pe care le utilizati. Cel mai bun mod de a evita aceasta problema este sa folositi un borcan de sticla pentru a le ambala complet.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.