O mica schimbare te ajuta sa scapi de grasime fara sa-ti schimbi dieta

scapi de grasime
1
De Ioana Marosan
8 oct. 2018

Daca si pentru tine slabitul este o prioritate, fa aceasta schimbare pentru a scapa de grasime fara sa-ti schimbi dieta.

Daca dietele pe care le-ai tinut nu au functionat sau nu le-ai putut duce pana la capat, iar sportul nu e pentru tine, poate informatiile noi de mai jos te vor ajuta.

Un studiu recent incheiat a avut drept scop descoperirea intervalului orar optim in care ar trebui servite micul dejun si cina, astfel incat sa putem slabi fara a face schimbari in dieta zilnica, scrie express.co.uk.

Foarte multi oameni se gandesc cum ar putea sa slabeasca mai usor pentru a se bucura de o stare de sanatate mai buna. Una dintre cele mai grele misiuni pe care o ai de indeplinit atunci cand tii o cura de slabire este aceea de a manca cat mai putin si de a te abtine de la gustari si dulciuri.

Si iata ca acest nou studiu propune o metoda noua de slabire, fara sa fie nevoie sa faci schimbari majore in dieta zilnica. Secretul consta in modificarea orei la care servesti mesele.

Orele la care mananci sunt cele mai importante

Studiul, realizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea din Surrey, a scos in evidenta faptul ca schimbarea orei la care sunt servite micul dejun si cina poate contribui la scaderea in greutate. Studiul s-a intins pe o perioada de 10 saptamani si a analizat intervalele orare de servire a meselor si modul de asimilare al hranei, iar rezultatele au fost publicate in Journal of Nutritional Sciences.

Voluntarii, o echipa formata din 16 persoane adulte, au fost pusi sa ia micul dejun cu 90 de minute mai tarziu decat de obicei, iar cina cu 90 de minute mai devreme decat de obicei. Rezultatele au fost comparate cu cele ale unui grup de control, ai carui membri mancau la orele obisnuite si s-a descoperit ca voluntarii care isi schimbasera orele de masa pierdeau in greutate de doua ori mai mult decat cei care mancau la orele obisnuite.

Mai mult, prin schimbarea intervalului orar pentru masa, participantii la studiu mancau mai putin decat cei din grupul de control. Mai mult de jumatate dintre voluntari au sesizat si o reducere a apetitului si o durata mai mica a meselor. Aceste observatii au deschis oportunitatea studierii postului si a oportunitatii introducerii acestuia in viata zilnica.

Jonathan Johnston, unul dintre autorii studiului, a declarat: “Desi studiul nu are o amploare mare, ne-a oferit foarte multe informatii valoroase despre felul in care micile schimbari de interval orar pentru luarea mesei pot aduce beneficii foarte importante pentru organism. Vom folosi aceste rezultate preliminare pentru a dezvolta un tipar de studiu mai mare si mai cuprinzator cu privire la intervalele orare de hranire. ”

Foto: Shutterstock.com