Obiceiul periculos care iti poate afecta grav vederea

1
De Cristina Tudor
7 dec. 2020

In contextul pandemiei de coronavirus, cand se lucreaza online in numar din ce in ce mai mare, specialistii ne avertizeaza cu privire la pericolul din spatele folosirii calculatorului timp de 8-10 ore.

Tot mai multe persoane se confrunta cu oboseala vizuala. Este o consecinta a timpului prelungit petrecut online. Fie ca e vorba de televizor, monitor, telefon sau lumina artificiala.

Sindromul ochiului uscat. Obiceiul periculos care iti poate distruge vederea

Este o suprasolicitare de vedere si nu o tulburare ce deriva din patologii retiniene sau oftalmologice. De cele mai multe ori, oboseala vizuala se manifesta sub forma asa-numitului “sindrom al ochiului uscat”, care afecteaza persoanele ce petrec mult timp in fata monitoarelor.

Persoanele care petrec mult timp in fata computerelor prezinta, un risc cu 50% mai mare de a se confrunta cu oboseala vizuala decat aceia care nu se expun la acest mediu nociv. Daca timpul petrecut in fata ecranului este mai mare si sansele de a avea probleme cu ochii sunt mai mari.

Lumina albastra poate fi daunatoare pentru ochi?

In plus fata de cele de mai sus, lumina albastra emisa de display-uri poate afecta si calitatea somnului. Problemele somnului si timpul petrecut in fata ecranului sunt conectate. Creierul crede ca lumina intensa a telefonului inseamna ca trebuie sa te trezesti. De aceea este recomandat sa eviti folosirea telefonului mobil, a televizorului sau a altui aparat cu display inainte de culcare.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.