Produsul natural pe care Lily Collins il foloseste in fiecare dimineata pentru intarirea imunitatii

1
De Maria Constantin
25 oct. 2020

Vedeta din serialul „Emily in Paris“ foloseste in fiecare dimineata spray cu propolis. Cercetatorii confirma ca acest obicei din rutina ei matinala ajuta la intarirea imunitatii.

Cand dai click pe clipul Beauty Secrets video with Vogue al actritei Lily Collins, te astepti sa afli o multime de trucuri de machiaj si de ingrijire a pielii. Ce nu te astepti este ca rutina ei matinala de ingrijire sa se bazeze atat de mult pe intarirea imunitatii, observa Mind Body Green.

De fapt, in fiecare dimineata, primul pas din rutina vedeta serialului „Emily in Paris” include propolisul. Sub forma de spray, acest produs natural pe care il datoram albinelor este usor de folosit.

De ce foloseste Lily Collins propolisul in fiecare dimineata

„Propolisul de albina este un intaritor uimitor al imunitatii”, explica actrita. Vedeta nu greseste: acest produs provine dintr-un amestec de muguri si coaja de copaci, ceara si saliva albinelor. Cand seva se combina cu enzimele din gura albinelor, rezulta o substanta cu efect antibacterian care este perfecta pentru captusirea peretilor stupilor, dar si pentru imunitate.

„Are o mare varietate de beneficii pentru sanatate”, a spus Amy Shah, specialista in medicina integrativa, despre propolis. „Sunt sute de compusi naturali antibacterieni, aminoacizi si polifenoli. A fost foarte cunoscut in istorie pentru puterea sa de vindecare a infectiilor, iar egiptenii il foloseau in procesul de mumificare”, a expicat ea.

Cercetarile confirma beneficiile propolisului: in cadrul unui studiu, mai multi copii care au primit propolis, pe langa antibiotice, in timp ce erau tratati dupa infectii ale tractului respirator, s-au refacut mai repede decat cei care au fost tratati doar cu antibiotice.

Sprayul cu proplis, perfect cand te ustura gatul

O alta cercetare a vizat efectul propolisului ca agent de intarire a imunitatii. Rezultatele au fost pozitive, insa specialistii nu sunt siguri daca propolisul este atat de benefic pentru sistemul imunitar. Ei au identificat peste 600 de compusi (diferiti polifenoli, flavonoizi si aminoacizi) in esantioanele de propolis prelevate din toata lumea, dar compozitia difera, in functie de locul de origine, iar autorii studiului nu au ajuns inca la o concluzie asupra propolisului.

Asta nu inseamna ca un spray cu propolis nu merita osteneala. Dimpotriva, spune Lily Collins: „E atat de bun cand ma ustura gatul, ca e primul lucru la care apelez dimineata”, a spus actrita.

Cum folosesti mierea de albine daca iti doresti un ten impecabil

Studiile au aratat, de asemenea, ca propolisul poate reduce durerea si iritatiile, gratie efectelor sale antiinflamatoare si antioxidante. „Are si un efect de amortire”, spune Shah.

In concluzie, daca te ustura gatul dimineata, merita sa folosesti un produs pe baza de propolis. Pentru ca, asa cum depune marturie Collins, sustinuta de experti, este un excelent remediu natural.

Foto: PR.