7 remedii amare care iti accelereaza functia creierului si digestia, si te ajuta sa slabesti

1
De Cristina Tudor
27 iun. 2020

Remediile amare sunt foarte eficiente pentru sanatatea organismului, pentru „resetarea” acestuia. Practic, curata sangele de impuritati, spala reziduurile.

Remediile amare se bucura, totodata, de reputatia de a ajuta la eliminarea convingerilor si ideilor false care conduc, in cele din urma, la boala. Practic, nu se poate vorbi in medicina naturista de un proces de dezintoxicare complet, in care sa nu fie folosit gustul amar.

Denumite si tonice amare datorita capacitatii lor de a stimula procesele din organism, plantele amare dreneaza ficatul si fierea, asigurand un proces de detoxifiere extrem e eficient.

Remediile amare pot face minuni in multe afectiuni grave! Care sunt cele mai bune si in ce boli sunt indicate

Remediile amare ne sunt de folos in tratarea multor afectiuni pentru care nu se cunosc leacuri mai bune. Sunt considerate adevarati catalizatori ai sanatatii urmatoarele remedii amare:

1. Anghinarea

2. Pelinul

3. Tintaura

4. Cicoarea

5. Papadia

6. Rostopasca

7. Gentiana

Aceste plante stimuleaza secretia biliara, accelereaza digestia si ard grasimile.

Papadia este un adevarat elixir pentru sanatate. Stimuleaza bila, regleaza colesterolul, ajuta la slabit. Este o planta populara de mii de ani, iar proprietatile sale medicinale au fost utilizate in tratamentul diferitelor boli si probleme de sanatate.

Specialistii in medicina naturista spun ca poate realiza o detoxifiere hepatica, poate stimula productia de bila, regleaza colesterolul, poate ameliora alergiile si este de un real folos femeilor aflate la menopauza. Mai mult, ceaiul de papadie ajuta la slabit, iar rezultatele sunt fantastice.

Pelinul este foarte popular. Un remediu contra efectelor sedentarismului si pentru combaterea atoniei digestive.

Printre compusii activi ai pelinului se numara uleiul esential, flavonoidele, lignanii, lactonele sesquiterpenice si acizii fenolici.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Shutterstock.com.