Schimbarea care a ajutat-o pe o femeie sa slabeasca peste 20 de kilograme

1
De Cristina Tudor
8 iun. 2020

Problemele de tiroida iti pot da peste cap greutatea.

Alexis Clark s-a luptat cu kilogramele in plus inca de cand avea 9 ani. Desi se simtea rusinata din cauza greutatii, femeia povesteste ca manca pe ascuns. Abia la 16 ani a aflat, in urma unor analize, ca sufera de hipotiroidie, o afectiune in care glanda tiroida produce prea putini hormoni, iar metabolismul e incetinit si poate cauza crestere in greutate.

„Ani de zile m-am lasat convinsa de faptul ca nu pot sa slabesc din cauza hipotiroidiei. La o inaltime de 1,5 m, cantaream 77 de kilograme. Asa ca am inceput sa fac schimbari. Timp de mai bine de 10 ani, greutatea mea varia. Cand am ramas insarcinata cu primul copil, m-am ingrasat aproape 16 kilograme. Dupa ce am nascut, nu am reusit sa slabesc. Am dat jos 5 kilograme inainte de nunta mea, adica la 2 ani dupa ce am nascut. Insa, greutatea mea varia intre 68 si 72 de kilograme. La inaltimea mea, eram obeza”, a povestit Alexis.

Nu pot sa slabesc din cauza tiroidei

Femeia spune ca de fiecare data cand incerca sa se apuce sa faca miscare, se tinea de treaba pana reusea sa dea jos 5 kilograme, pe care le punea inapoi. In plus, isi spunea mereu ca are hipotiroidism si nu poate slabi.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.